Αυτοί είναι 10 πιο εμπορικοί αθλητές του πλανήτη
Το Sports Pro Media έβγαλε τη λίστα με τους 10 πιο εμπορικούς αθλητές του πλανήτη.

Πολλές φορές έχουμε δει λίστες με τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ της μουσικής βιομηχανίας, του Κινηματογράφου, αλλά και του αθλητισμού. Όμως, μία νέα μεγάλη έρευνα του Sports Pro Media, συγκέντρωσε τους 10 πιο εμπορικούς αθλητές του πλανήτη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας μετρήσεων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Greenfly, καθώς επίσης και με τη χρήση της τεχνογνωσίας Zoomph. Μέσω αυτών των δύο εργαλείων καταμετρήθηκαν οι ψηφιακές αλληλεπιδράσεις του κοινού του κάθε αθλητή. Αναλύθηκε ένας τεράστιος όγκος δεδομένων από τα social media, ο οποίος και χρησιμοποιήθηκε για 5 βασικές μετρήσεις:

  1. τη συχνότητα αναπαραγωγής,
  2. την παρακολούθηση των δημοσιεύσεων,
  3. τη συμμετοχή και τον χρόνο συμμετοχής στις δημοσιεύσεις,
  4. τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού και
  5. το πόσο ελκυστικές ήταν οι δημοσιεύσεις για το κοινό.

Μέσα από αυτές τις μετρήσεις προέκυψε το Athlete Influencer Score. Σε αυτό το σκορ βρίσκουμε και έναν Έλληνα αθλητή. Μπορεί οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά να έχουν συγκεντρώσει αρκετές αρνητικές , όμως, στην κατάταξη αυτή συγκέντρωσε 173 πόντους και κατέκτησε την 8η θέση.

Για την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 7.000 αθλητές, στις πλατφόρμες των Facebook, Twitter, Instagram και Tik Tok, για όλο το 2021. Ποιος αθλητής κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της εν λόγω λίστας;

Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, βρέθηκε η Αμερικανή αθλήτρια γυμναστικής, Simone Biles, η οποία έχει κατακτήσει στην καριέρα της συνολικά επτά Ολυμπιακά μετάλλια. Από αυτά 4 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα.

Δεύτερη βρέθηκε η τενίστρια Naomi Osaka, τρίτη η παίκτρια ποδοσφαίρου Ashlyn Harris, τέταρτος ο μποξέρ Canelo Alvarez, πέμπτος ο Paulo Dybala, έκτος ο Cristiano Ronaldo, έβδομη η Ali Krieger, ένατος ο Novak Djokovic και τέλος η πρώτη δεκάδα έκλεισε με την Alex Morgan.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;