Βάσεις 2021: Πότε αναμένεται η ανακοίνωσή τους
Βάσεις 2021: Η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσής τους.

Μετά τη λήξη των Πανελληνίων 2021 και την υποβολή του μηχανογραφικού 2021 όλοι οι υποψήφιοι περιμένουν εναγωνίως από το Υπουργείο Παιδείας την ανακοίνωση των βάσεων 2021.

Οι βάσεις των Τμημάτων καθορίζουν την εισαγωγή ή όχι των υποψηφίων στο Τμήμα της επιλογής τους, ενώ κάθε χρόνο η ανακοίνωση των βάσεων πραγματοποιείται στα τέλη του Αυγούστου χωρίς όμως να υπάρχει μία συγκεκριμένη και προκαθορισμένη ημερομηνία.

Πέρυσι, η ανακοίνωση των βάσεων 2020 έγινε στις 28 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις 2021 αναμένεται να ανακοινωθούν ως και τις 27 Αυγούστου. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, ως πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων θεωρείται η 25η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου, αναρτήθηκαν οι υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των Σχολών του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Τι θα ισχύσει για όσους φοιτητές και φοιτήτριες επλήγησαν από τις φωτιές

Μετά τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές, δημοσιεύτηκε σχετικό ΦΕΚ, όπου αναφέρονται οι προαναφερθείσες ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους πυρόπληκτους φοιτητές, προβλέπονται ρυθμίσεις για τη στέγαση, σίτιση και τις μετεγγραφές φοιτητών, ενώ προβλέπεται περαιτέρω προέκταση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ώστε να τους συμπεριλάβει.

Ειδικότερα:

  • Για όσους φοιτητές επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές προβλέπεται ότι
    α) λαμβάνεται υπόψιν η ιδιότητα του πληγέντος στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και σίτιση στις λέσχες, παράλληλα με τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων και
    β) μπορούν να υποβάλουν αίτησή μετεγγραφής τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενών τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της βάσης μετεγγραφής. Διαφορετικά, οι φοιτητές αυτοί δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε Τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου για το οποίο συγκεντρώνουν τα μόρια της βάσης εισαγωγής κατά το έτος έγγραφής τους στο Τμήμα προέλευσης. Η μετεγγραφή ή μετακίνηση γίνεται καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων ή μετακινουμένων.
  • Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
  • Η εφαρμογή των μέτρων θα μπορεί να πραγματοποιείται μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1