Τα καλύτερα καλοκαιρινά blockbuster που πρέπει να δεις
Μεγάλες ταινίες που άφησαν εποχή, μεγάλοι σκηνοθέτες και πολλά εισιτήρια στο box office αποτελούν μερικά από τα στοιχεία του summer blockbuster.

Κάποτε η καλοκαιρινή περίοδος για τα Σινεμά ήταν η εποχή που κυκλοφορούσαν οι μεγαλύτερες ταινίες της χρονιάς και συγκέντρωναν στις σκοτεινές αίθουσες πολύ κόσμο. Οι ταινίες αυτές ήταν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και από εκεί προκύπτει και ο όρος summer blockbuster.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουμε δει μία μεγάλη αλλαγή στο box office με “μεγάλες” ταινίες να βγαίνουν όλο το χρόνο. Έτσι, η καλοκαιρινή σεζόν δεν αποτελεί, πλέον, τη μοναδική περίοδο όπου ένα blockbuster θα έχει σίγουρη επιτυχία.

Εμείς, όμως, θα επικεντρωθούμε σε αυτά τα blockbuster. Ταινίες που κυκλοφόρησαν τους καλοκαιρινούς μήνες και άφησαν εποχή!

10. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

Το τελευταίο κεφάλαιο ενός από τα καλύτερα δομημένα κινηματογραφικά franchises κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011. Οι περισσότερες ταινίες με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο, συνήθως, κυκλοφορούσαν τον Νοέμβριο. Όμως, το τελευταίο αυτό κεφάλαιο που συγκέντρωσε στα ταμεία πάνω από 1,3 δισ. δολάρια κυκλοφόρησε στην καρδιά του καλοκαιριού και άφησε το δικό της στίγμα.

9. The Avengers

Η ταινία που αποτέλεσε έναν σταθμό για τις ταινίες με υπερήρωες και τις ταινίες franchise, γενικότερα. Η ταινία που την σκηνοθέτησε ο Joss Whedon έφερε όλους τους ήρωες της Marvel, που είδαμε να κάνουν πρεμιέρα σε διαφορετικές ταινίες μέχρι τώρα, μαζί σε ένα από τα καλύτερα και απολαυστικότερα blockbuster.

8. Terminator 2: Judgement Day

Μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχουμε δει ποτέ. Η συνέχεια των περιπετειών του John Connor και του γνωστού Terminator του Arnold Schwarzenegger άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στα summer blockbuster. Μία περιπέτεια που, ακόμα και σήμερα, σε κάνει να παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα.

7. Mad Max: Fury Road

Ένα ασταμάτητο κυνηγητό με κοινωνικές, πολιτικές και φεμινιστικές προεκτάσεις. Η τέταρτη ταινία του George Miller στον κόσμο του Mad Max μας σύστησε έναν από τους καλύτερους γυναικείους χαρακτήρες που έχουμε δει σε ταινία δράσης, την Furiosa της Charlize Theron, ενώ, ο Mad Max του Tom Hardy φέρνει μία νέα πινελιά από αυτή που είχαμε γνωρίσει από τον Mel Gibson.

6. Raiders of the Lost Ark

Ο Steven Spielberg  είναι αυτός ο οποίος δημιούργησε το summer blockbuster και επέστρεψε αρκετές φορές σε αυτό με μεγάλη επιτυχία. Μία από αυτές ήταν και η πρώτη ταινία του Indiana Jones. Ενός franchise που ακόμα και σήμερα βγάζει καινούριες ταινίες και έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια φανς πασκογμίως.

5. The Suicide Squad

Όταν ο James Gunn έφυγε από το MCU εξαιτίας μερικών αμφιλεγόμενων tweets που είχε γράψει στο παρελθόν, η Warner Bros. αποφάσισε να τον εντάξει στο DCEU. Η δεύτερη προσπάθεια μεταφοράς του Suicide Squad στην μεγάλη οθόνη δεν αποτελεί μόνο μία πολύ βελτιωμένη εκδοχή της πρώτης ταινίας, αλλά και μία, πραγματικά, καλή ταινία. Οι χαρακτήρες αποκτούν διαστάσεις, οι ερμηνείες και το χιούμορ είναι εξωπραγματικά και η δράση (μαζί με λίγο σπλάτερ) αποτελούν τα συστατικά ενός μελλοντικού summer blockbuster classic.

4. Inception

Το 2010, όταν ακόμα πρωτότυπες ιδέες με γνωστούς ηθοποιούς μπορούσαν να γυριστούν σε ταινίες από τα στούντιο, ο Christopher Nolan μας έδωσε το Inception. Δράση, στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, ένα δυνατό καστ με αρχηγό τον Leonardo DiCaprio και ένα φιναλέ που ακόμα και σήμερα το συζητάμε αποτέλεσαν τα στοιχεία μίας ταινίας που κέρδισε κοινό και κριτικούς και κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 800 εκ. δολάριο στο box office, αλλά και πολλές υποψηφιότητες στα Όσκαρ.

3. Jurassic Park

Ακόμα ένα summer blockbuster από τον Steven Spielberg. Η αρχή ενός franchise που μας έφερε τους δεινόσαυρους με έναν μοναδικό τρόπο στην μεγάλη οθόνη και, ακόμα και σήμερα, βλέπουμε καινούριες ταινίες στη σειρά αυτή ταινιών. Φαντάζομαι ότι το 1993, όταν έκανε πρεμιέρα η ταινία στις σκοτεινές αίθουσες, το κοινό θα είχε μαγευτεί (και τρομοκρατηθεί) από αυτά που κατάφερε ο Spielberg. Μία, πραγματικά, κλασσική ταινία που πρέπει να δεις για να πιστέψεις!

2. The Dark Knight

Ο Christopher Nolan, μετά το Inception, επέστρεψε στα summer blockbuster με μία από τις καλύτερες ταινίες της φιλμογραφίας του. Η δεύτερη ταινία στην τριλογία του για τον Σκοτεινό Ιππότη μας μεταφέρει σε έναν ρεαλιστικό, σκοτεινό και γεμάτο πολιτικές αναφορές και σχολιασμούς κόσμο. Ο Heath Ledger άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ταινία ως Joker και το The Dark Knight είναι μία από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) ταινία με σούπερ ήρωες που έχουμε δει ποτέ.

1. Jaws

Όταν μιλάμε για summer blockbuster, η πρώτη ταινία που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Jaws. Ο Steven Spielberg έκανε το 1975 το κοινό να φοβάται τις παραλίες και καθόρισε την έννοια του summer blockbuster. Βασικά, είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της καλοκαιρινής blockbuster περιόδου. Το σινεμά (αλλά και οι διακοπές μας) δεν ήταν ίδιο μετά την πρεμιέρα της ταινίας αυτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;