Δεκαπενταύγουστος 2021: 4 παραλίες κοντά στη Θεσσαλονίκη για μία ειδυλλιακή απόδραση από την πόλη
Δεκαπενταύγουστος 2021: Υπέροχες παραλίες σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη...

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μία ανάσα πριν τον Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί την πιο καλοκαιρινή αργία. Ωστόσο, δεδομένου ότι φέτος “πέφτει” Κυριακή, υπάρχει το ενδεχόμενο να δουλεύεις πριν ή μετά την ημέρα της αργίας και έτσι, να μη μπορείς να φύγεις για ένα χαλαρωτικό ταξιδάκι.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν μείνεις στην πόλη, δε μπορείς να πας σε μία παραλία και να περάσεις εκεί ολόκληρη την ημέρα. Για αυτό το λόγο παρακάτω σού προτείνουμε μερικές πανέμορφες και ονειρικές παραλίες, οι οποίες είναι ιδανικές για μία μονοήμερη απόδραση, αφού βρίσκονται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και αξίζουν μία επίσκεψη!

1. Καβουρότρυπες

Η παραλία Καβουρότρυπες ή αλλιως Πορτοκάλι βρίσκεται στη Σιθωνία Χαλκιδικής ανάμεσα στον Αρμενιστή και το Πλατανίτσι και είναι κυριολεκτικά ένας επίγειος παράδεισος. Εκεί μπορείς να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά και να λιαστείς στον ήλιο με την ησυχία, ενώ αν είσαι πιο τολμηρός ή τολμηρή μπορείς να κάνεις και γυμνισμό, αφού επιτρέπεται. Να συμπληρωθεί ότι το ονειρικό σκηνικό, που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, συμπληρώνει το καταπράσινο τοπίο που αποτελείται από ένα πευκοδάσος, αλλά και τα λευκά βράχια που φυσικά, χαϊδεύουν το κύμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ami | 📍Greece (@urban_wanders)

2. Αμμόλοφοι

Για να σπάσουμε όμως και λίγο το μονοπώλειο της Χαλκιδικής, θα προτείνουμε και μία παραλία, η οποία βρίσκεται στο νομό Καβάλας. Πρόκειται για τους Αμμόλοφους, οι οποίοι βρίσκονται στα δυτικά της Περάμου. Έχουν κρυσταλλένια νερά και ψιλή, λευκή άμμο, η οποία αν μη τι άλλο συνθέτει ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό τοπίο. Αυτή η πραγματικά πανέμορφη παραλία απέχει 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greece • Travel • Relax (@greece_passion)

3. Αμμουλιανή

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό νησί στον κόλπο του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική. Η πλειονότητα των παραλιών της έχουν κατάλευκη άμμο και φυσικά, όπως συμβαίνει κατά κόρον και στις παραλίες της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, τα νερά είναι καταγάλανα.

Αν και πρόκειται για ένα μικρό νησί με περίπου 500 μόνιμους κάτοικους, η Αμμουλιανή είναι απέχει 120 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και πολλοί Θεσσαλονικείς την επισκέπτονται. Μερικές από τις παραλίες του νησιού είναι οι Αλυκές, τα Καραγάτσια, ο Άγιος Γεώργιος και η Μεγάλη Άμμος, ενώ τα αξιοθέατα του νησιού είναι ο παλαιός ναός και ο αρσανάς στο λιμάνι, που αποτελεί τυπικό δείγμα αγιορείτικης αρχιτεκτονικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peter Csakvari (@petercsakvari)

4. Ναυάγιο, Επανομή

Εκτός από τη Ζάκυνθο, η Επανομή έχει και αυτή το δικό της Ναυάγιο. Μπορεί να μην είναι τόσο εξωτικό όπως αυτό που βρίσκεται στην ακτή του αγαπημένου νησιού του Ιουνίου, αλλά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από της Θεσσαλονίκη. Τα νερά είναι ελαφρώς βαθύτερα από τα ρηχά που βρίσκουμε πηγαίνοντας στο πρώτο πόδι Χαλκιδικής, και φυσικά είναι εντελώς δροσερά και ό,τι πρέπει για εσένα που δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο να οργανώσεις ένα τριήμερο, αλλά δε θέλεις να τη βγάλεις κάτω από το κλιματιστικό σου. Επιπλέον, ακόμη ένα θετικό είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλου μήκους ακτογραμμή με άμμο, ενώ υπάρχει πολύς χώρος για πάρκινγκ. Βέβαια, κάτι μας λέει ότι το Δεκαπενταύγουστο μάλλον θα δυσκολευτείς όπως και να έχει σε αυτό το θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει να την προτιμήσεις, αν δεν ψήνεσαι για μακρινές αποστάσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη christina chrisiepp (@chrisiepp)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;