10 ταινίες που υμνούν την πραγματική φιλία
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας 2021 προτείνουμε ορισμένες ταινίες που αποτύπωσαν με όμορφο τρόπο τη φιλία!

Σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουλίου, είναι η Διεθνής Ημέρα Φιλίας 2021. Η συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου. Στόχος της ημέρας είναι να τονίσει το θέμα της φιλίας μεταξύ των διαφόρων λαών και πολιτισμών.

Ωστόσο, αν το δούμε από μία άλλη και πιο ευρεία οπτική γωνία, η φιλία είναι ένα σημαντικό συστατικό στη ζωή όλων μας, αφού όλοι και όλες χρειαζόμαστε τους φίλους μας, ώστε να μας συμπαρασταθούν στα δύσκολα και να χαρούν με τις χαρές μας. Φυσικά, το ίδιο κάνουμε και εμείς για εκείνους. Έτσι, η φιλία αναδεικνύεται σε ένα δυνατό δεσμό, που είναι απαραίτητος για όλους.

Όσον αφορά τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας 2021 το βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και το χάσμα μεταξύ των λαών, αλλά και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που όλοι θέλουμε και αποζητάμε!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλίας 2021 παρουσιάζουμε ορισμένες ταινίες που πραγματικά υμνούν την φιλία.

1. Θέλμα και Λουίζ

Υπόθεση: Η Thelma είναι μια ήσυχη νοικοκυρά, παντρεμένη με έναν αυταρχικό σύζυγο τον Ντάριλ. Η Louise είναι ελεύθερη, εργάζεται ως σερβιτόρα και είναι μία δυνατή γυναίκα, οργανωμένη με ένα τραυματικό μυστικό από το παρελθόν της. Η ταινία ακολουθεί τις δύο γυναίκες, στη διήμερη απόδρασή τους που καταλήγει σε εφιάλτη.

2. Οι Άθικτοι

Υπόθεση: Ο Φιλίπ, ένας δισεκατομμυριούχος αριστοκράτη;, έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

3. The perks of being a Wallflower

Υπόθεση: Στην πρώτη τάξη του Λυκείου, ο Τσάρλι νιώθει απομονωμένος από τους συμμαθητές του μέχρι που η γοητευτική τελειόφοιτη Σαμ και ο εξωστρεφής ετεροθαλής αδερφός της Πάτρικ τον βάζουν στην παρέα τους και τον «βγάζουν» στην αληθινή ζωή.

4. The help

Υπόθεση: Στο Μισισίπι του 1963 μια νεαρή κοπέλα η οποία θέλει να γίνει συγγραφέας παίρνει συνέντευξη από τις μαύρες υπηρέτριες της συνοικίας της, γεγονός που αναστατώνει τη συντηρητική κοινότητα της πόλης της.

5. Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα

Υπόθεση: Ο εφιάλτης του Ολοκαυτώματος παρουσιάζεται μέσα από τα αθώα μάτια των μικρών πρωταγωνιστών σε μια ταινία που απευθύνεται πρωτίστως στο συναίσθημα. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ιρλανδού Τζον Μπόιν.

6. Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Υπόθεση: Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

6. Me and Earl and The Dying Girl

Υπόθεση: Μία φιλία που ξεκινάει απλά και μόνο από πίεση δε σημαίνει ότι δε θα γίνει και πραγματική. Μία ωδή στο σινεμά και στη σκληρότητα της καθημερινότητας. Μία κοπέλα που πεθαίνει και δύο αγόρια που προσπαθούν να της φτιάξουν την κάθε μέρα. Θα σε κάνει να δακρίσεις και μετά, ξέρεις αμέσως τηλέφωνο στη κολλητή.

7. Bridesmaids

Υπόθεση: Όταν η κολλητή σου είναι έτοιμη να παντρευτεί και εσύ δεν έχεις βάλει τη ζωή σου σε τάξη, τι κάνεις; Μία κωμωδία που θα μπει βαθιά στην αλήθεια της φιλίας και πώς ξεπερνάει ζήλιες και αντιζηλίες! Θα σε κεντρίσει και ίσως γίνει και μία από τις αγαπημένες σου ταινίες.

8. 50/50

Υπόθεση:  Ο 27χρονος Άνταμ μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Έχοντας 50% πιθανότητες επιβίωσης, προσπαθεί να ξαναδεί τη ζωή του από την αρχή με τη βοήθεια της κοπέλας του και του καλύτερού του φίλου.

9. Stand by me

Υπόθεση:  Τέσσερις νεαροί φίλοι θα ζήσουν μια δραματική περιπέτεια σε κάποιο δάσος, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν κάποιο χαμένο συνομήλικό τους.

10. The Shawshank Redemption

Υπόθεση:  Δύο άντρες γνωρίζονται μέσα στη φυλακή και συνδέονται με τρόπο βαθύ και αληθινό, ενώ εμείς παρακολουθούμε την εξέλιξη της φιλίας μέσα σε 19 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;