Instagram: Θα γίνονται αυτομάτως ιδιωτικοί οι λογαριασμοί για τους χρήστες κάτω των 16 ετών
To Instagram φέρνει μία σημαντική αλλαγή για τους χρήστες κάτω των 16 ετών.

Ακόμη μία αλλαγή έρχεται στο Instagram, η οποία αφορά αποκλειστικά όσους και όσες έχουν λογαριασμό και είναι κάτω από 16 ετών. Συγκεκριμένα, κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο Instagram του οποίου ο αναφερόμενος χρήστης είναι κάτω των 16 ετών, ο εν λόγω λογαριασμός θα μετατρέπεται αυτόματα ως ιδιωτικός και θα δίνεται η δυνατότητα στο συγκεκριμένο προφίλ να είναι δημόσιο. Αυτό σημαίνει πως μόνο οι ακόλουθοι που έχουν εγκριθεί από τον κάτοχο του λογαριασμού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το περιεχόμενο που δημοσιεύει, αλλά και να στείλουν προσωπικό μήνυμα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται από το Instagram με σκοπό να ενισχυθεί η ασφάλεια της πλατφόρμα για τους νεαρούς χρήστες. Άλλωστε, είναι γεγονός πως το Instagram είναι από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές στις πιο νεανικές ηλικίες. Μάλιστα, το Instagram αναφέρει ότι κατέληξε στη συγκεκριμένη λειτουργία μετά από έρευνα που έδειξε ότι οκτώ στους δέκα νέους χρήστες επιλέγουν να θέσουν τον λογαριασμό τους ως ιδιωτικό και όχι ως δημόσιο, κάτι που αναδεικνύει την ανάγκη των χρηστών στην ιδιωτικότητα.

Το Instagram ζητά από τους χρήστες να δηλώσουν την ημερομηνία γέννησής τους κατά την αρχική εγγραφή και από τώρα, για χρήστες κάτω των 16 ετών, η εφαρμογή θα επιλέγει αυτόματα την ιδιωτικότητα του λογαριασμού. Όσον αφορά τους χρήστες που είναι από 16 ετών και κάτω, αναμένεται να λάβουν μια ειδοποίηση εντός εφαρμογής που θα τους ενθαρρύνει να μετατρέψουν τον δημόσιο λογαριασμό τους σε ιδιωτικό.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το Instagram εξακολουθεί να επιτρέπει σε χρήστες κάτω των 16 ετών να διατηρούν το λογαριασμό τους δημόσιο, εφόσον το επιθυμούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;