Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree: Δύο αντικείμενα σπουδών, αμέτρητες ευκαιρίες και πολύτιμες εμπειρίες
Το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree – The American College of Greece, προσφέρει σε φοιτητές και φοιτήτριες του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου την πολύτιμη ευκαιρία για έναν δεύτερο κύκλο σπουδών.

Μόλις “κλείσει” ο κύκλος των μαθητικών χρόνων στο Λύκειο, όλοι και όλες μας καλούμαστε να επιλέξουμε μία σχολή στην οποία θα φοιτήσουμε. Στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας τη σχολή μας, θα έχουμε στην κατοχή μας ένα πτυχίο, το οποίο θα μας βοηθήσει να ενσωματωθούμε στην αγορά εργασίας με μεγαλύτερη ευελιξία και σιγουριά. Ωστόσο, αν κάτι έχουμε καταλάβει τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι πως η σύγχρονη αγορά εργασίας έχει εξελιχθεί και πλέον λειτουργεί πιο σύνθετα και απαιτητικά σε σχέση με το παρελθόν.

Καθημερινά βλέπουμε ότι σε κάθε περιβάλλον εργασίας αναδύονται πολλές και διαφορετικές προκλήσεις, στις οποίες ο εκάστοτε εργαζόμενος και εργαζόμενη καλείται να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στα διαφόρων ειδών προβλήματα που ενδεχομένως προκύπτουν, απαιτούνται πλέον σύγχρονες δεξιότητες και γνώσεις προκειμένου αυτά να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι είναι σημαντικό να είναι ανθεκτικοί στις αλλαγές, να επιδεικνύουν ευελιξία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, και φυσικά να είναι πολυπράγμονες. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι σε θέση να λύνουν γρηγορότερα και αμεσότερα ό,τι πρόβλημα προκύψει.

Πώς, όμως, μπορούν να εφοδιαστούν οι αυριανοί επαγγελματίες με όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες δεξιότητες;

Πριν προσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες, είναι σημαντικό να ορίσουμε τον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι του αύριο θα πρέπει να ασχοληθούν με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Οι μελλοντικοί εργαζόμενοι, λοιπόν, είναι απαραίτητο να αποκτήσουν δεξιότητες, όπως αυτές της ανθεκτικότητας, της πνευματικής ευελιξίας και της πολυπραγμοσύνης, πριν γίνουν εργαζόμενοι και, συγκεκριμένα, όταν ακόμη διανύουν τη φοιτητική τους ζωή.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, είναι απολύτως απαραίτητο για τους σπουδαστές να “αρπάζουν” εκείνες τις ευκαιρίες που αξίζουν, ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να βάζουν τα θεμέλια για ένα πολλά υποσχόμενο επαγγελματικό μέλλον.

Αυτό ακριβώς προσφέρει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree – The American College of Greece, δίνοντας σε ενδιαφερόμενους φοιτητές και φοιτήτριες των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο Deree, παράλληλα με τις σπουδές τους στο οικείο πανεπιστήμιο.

Οι σπουδαστές, λοιπόν, που επιλέγουν να φοιτήσουν παράλληλα στο Deree, με στόχο να δώσουν περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή τους, έρχονται σε επαφή με ένα διεθνές περιβάλλον και μαθαίνουν πώς να λειτουργούν αποδοτικά μέσα σε αυτό, αποκτούν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία και, φυσικά, εφοδιάζονται καλύτερα για τα επόμενά τους βήματα μετά την αποφοίτηση.

Μάλιστα, ταυτόχρονα με το πρόγραμμα των Παράλληλων Σπουδών, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του Deree μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα study abroad ή στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που τους φέρνει σε επαφή με κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα αυτά που προσφέρει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree δίνει στους φοιτητές των δημόσιων ΑΕΙ και AΤΕΙ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγράμματα πιστοποιημένα από αμερικανικό και βρετανικό οργανισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ προσφέρει πρόσβαση σε πληθώρα διεθνών επαγγελματικών ευκαιριών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το Deree προσφέρει ασύγκριτα οφέλη στους σπουδαστές του με διάφορους τρόπους. Αρχικά, δίνει τη δυνατότητα για ένα ελαστικό ωράριο μαθημάτων, με σκοπό να διευκολύνει τους φοιτητές που παράλληλα σπουδάζουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Με αυτό τον τρόπο, το Deree – The American College of Greece διευκολύνει τους φοιτητές να εξισορροπήσουν το πρόγραμμά τους, ώστε να φοιτήσουν επιτυχώς και στις δύο σχολές της επιλογής τους.

Ένα εξίσου σημαντικό όφελος που προσφέρει το Deree προκειμένου να υποστηρίξει το συνδυασμένο πρόγραμμα σπουδών του, είναι η δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree, αναγνωρίζοντας μαθήματα στα οποία ο εκάστοτε φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree.

Τέλος, προκειμένου να υποστηρίξει οικονομικά τους αιτούντες, το Deree διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, μέσω του οποίου προσφέρεται οικονομική στήριξη στο 90% των αιτούντων.

Έτσι, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν δύο ακαδημαϊκά πεδία του ενδιαφέροντός τους, ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση σε πολλές και καθοριστικές ευκαιρίες για την εξέλιξή τους. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ενώ ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Άλλωστε, η συνδυασμένη γνώση και η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει τον φοιτητή με σύνθετες γνώσεις, οι οποίες συμβάλλουν τόσο στη διεύρυνση των ικανοτήτων του, όσο και στην ομαλή ένταξή του στην αγορά εργασίας σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Τα οφέλη του Deree δε σταματούν βέβαια στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών.

Εκτός από τα 4ετή προγράμματα (major), το Deree προσφέρει και τη μοναδική ευκαιρία των minor, δηλαδή συντομότερους κύκλους σπουδών, για όσους και όσες θέλουν να αποκτήσουν υποειδίκευση στο γνωστικό πεδίο της επιλογής τους.

Τι πρέπει να ξέρεις για την υποειδίκευση – Minor

Το minor προσαρμόζεται στο αντικείμενο σπουδών του σπουδαστή και στα ενδιαφέροντά του. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το επίπεδο και τον τομέα στον οποίο θέλει εμβαθύνει τις γνώσεις του, ώστε να αποκτήσει μία υποειδίκευση, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το minor. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι, εκτός από τα 34 προγράμματα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Bachelor, το Deree διαθέτει 49 υποειδικεύσεις. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα πρόγραμμα 6-7 μαθημάτων, με την ολοκλήρωση του οποίου οδηγούνται στην απόκτηση αυτού που, σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα σπουδών, ονομάζεται minor.

Η υποειδίκευση αφορά συνήθως ένα συμπληρωματικό πεδίο, το οποίο προσφέρει στους ενδιαφερόμενους φοιτητές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά την αναζήτηση εργασίας ή κατά την εισαγωγή σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Deree – The American College of Greece

Ένα ακόμη εξαιρετικά σημαντικό Πρόγραμμα που “τρέχει” το Deree σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών Σταύρος Νιάρχος, προσφέρονται υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες των ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων, οι οποίοι έχουν διακριθεί βάσει της ακαδημαϊκής τους επίδοσης. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία σε διακριθέντες φοιτητές και φοιτήτριες να σπουδάσουν στο Deree παράλληλα για μία υποειδίκευση, ενώ το Πρόγραμμα αναλαμβάνει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Όπως καταλαβαίνουμε, το Deree φροντίζει ώστε ο κάθε φοιτητής να εξοπλίζεται με όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις δεξιότητες που θα τον προετοιμάσουν για το μέλλον με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα από τις σπουδές τους στο Deree, οι φοιτητές μαθαίνουν πώς να αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας, πώς να καλλιεργούν τη γνωστική και πνευματική ευελιξία που χρειάζεται για να αντιμετωπίζουν κάθε απαιτητική κατάσταση στο μέλλον, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν την κορυφαία ευκαιρία να συνδυάσουν τις σπουδές τους στο ελληνικό πανεπιστήμιο με ένα ακόμη ακαδημαϊκό αντικείμενο στο Deree, επιλέγοντας το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών.

Εκμεταλλευόμενοι αυτή την πολύτιμη ευκαιρία, οι φοιτητές που επιλέγουν για τις σπουδές τους το Deree – The American College of Greece, κερδίζουν μία ασυναγώνιστη εμπειρία σπουδών και ταυτόχρονα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το πολυπόθητο επαγγελματικό αύριο, πράγμα που αυτομάτως τους καθιστά #futureproof.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 7 
 2