Η Zendaya είναι η μεγαλύτερη σταρ της γενιάς της
Η 24χρονη Zendaya έχει καταφέρει μέσα από τους ρόλους που αναλαμβάνει και τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί να γίνει η απόλυτη celebrity της Gen Z.

Μία από τις μεγαλύτερες σταρ που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα από το Hollywood είναι η 24χρονη Zendaya. Η νεαρή ηθοποιός μέσα από τη συμμετοχή της στις νέες ταινίες Spider-man, σε εφηβικές σειρές για το Disney Channel, αλλά και κερδίζοντας το πρώτο της βραβείο Emmy για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην δραματική σειρά του HBO, “Euphoria”, έχει καταφέρει να γίνει παγκοσμίως γνωστή και αγαπητή. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί ως μία υπέροχη celebrity, το καινούριο “It- girl” της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και η καλύτερη εκπρόσωπος της Gen Z.

Πώς κατάφερε, όμως, η Zendaya να περάσει πολλά από τα εμπόδια της βιομηχανίας του θεάματος και να γίνει αγαπητή τόσο στους ανθρώπους της βιομηχανίας, όσο και σε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο;

Τα πρώτα βήματα

Η ιστορία της νεαρής Zendaya Coleman ξεκινάει το 2010. Τότε, είχε αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με την Bella Thorne σε μία νέα κωμική σειρά του Disney Channel με τον τίτλο “Shake it Up!”. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην πρεμιέρα της συγκέντρωσε 6,2 εκ. τηλεθεατές. Η σειρά έμελλε να ήταν αυτή που θα μας σύστηνε στην προσωπικότητα που, αργότερα, θα γνωρίζαμε ως, απλά, Zendaya.

Η σειρά ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2013 και, ενώ, πολλοί από τους νεαρούς σταρ του Disney Channel προσπαθούν αμέσως να ξεφύγουν από την εικόνα που τους έχει δώσει η εταιρεία, η Zendaya επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Έμεινε στο κανάλι και προσπάθησε με διάφορα άλλα project να δείξει διαφορετικές πτυχές της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Έτσι, ενώ, προβαλλόταν η δεύτερη σειρά της για το Disney Channel, “K.C. Undercover”, η Zendaya εμφανιζόταν και σε ταινίες όπως το “The Greatest Showman” και “Spider-man: Homecoming”. Οι ρόλοι αυτοί τη βοήθησαν να διώξει μία διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα της, αλλά και να αποδείξει ότι δεν ήταν, απλά, το κορίτσι που έπαιζε σε σειρές του Disney.

Το συμβάν που απέδειξε ότι είναι μία celebrity που έχει κάτι να πει

Στην εκρηκτική, όμως, άνοδό της σε αναγνωρισημότητα έπαιξε ρόλο και ένα σκηνικό που έγινε στα Όσκαρ του 2015. Μάλιστα, ο τρόπος που η, τότε, 19χρονη Zendaya χειρίστηκε το όλο θέμα.

Η εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί των μεγάλων βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου έφερε αντιδράσεις από την εκπομπή “Fashion Police” του E!. Η Zendya φόραγε ένα λευκό μεταξωτό φόρεμα και τα μαλλιά της είχαν dreadlocs. Αυτό έκανε μία από τις παρουσιάστριες του σόου, την Giuliana Rancic να τη σχολιάσει αρνητικά και να πει:

“Αυτά τα μαλλιά την καταπιούν. Νιώθω σαν να μυρίζει σαν λάδι πατσουλί.”

Ενώ, μια φωνή εκτός οθόνης, που ποτέ δεν ταυτοποιήθηκε, πρόσθεσε:

“Ή χόρτο”

Τα αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν τις δηλώσεις αυτές δεν άργησαν να έρθουν, με διάφορους να σχολιάζουν ως ρατσιστικό το σχόλιο της παρουσιάστριας. Στην διαμάχη που ακολούθησε, η Zendaya θα μπορούσε εύκολα να αφήσει αυτούς τους σχολιαστές να την τοποθετήσουν ως παθητικό θύμα της άγνοιας της Rancic. Όμως, η νεαρή ηθοποιός πήρε γρήγορα τον έλεγχο της κατάστασης και μέσα από μία εκτενή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την απάντησή της και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Στην ανάρτηση της έγραφε:

“Υπάρχει ήδη σκληρή κριτική για τα μαλλιά της Αφρικανικής Αμερικής στην κοινωνία χωρίς τη βοήθεια ανίδεων ανθρώπων που επιλέγουν να κρίνουν τους άλλους με βάση την μπούκλα των μαλλιών τους. Το να έχω τα μαλλιά μου σε locs σε ένα κόκκινο χαλί Oscar ήταν να τα δείξω με θετικό φως και να υπενθυμίσω στους έγχρωμους ανθρώπους ότι τα μαλλιά μας είναι αρκετά καλά. Για μένα, τα locs είναι ένα σύμβολο ομορφιάς και δύναμης, σχεδόν σαν τη χαίτη λιονταριού.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Η ανάρτησή της έγινε αμέσως viral και πολλές διάσημες κυρίες ήταν αυτές που πήραν το μέρος της. Η Solange, η Kerry Washington, η Viola Davis, η Whoopi Goldberg και η Ava DuVernay ήταν μερικές από τις κυρίες που την υποστήριξαν και ώθησαν την Rancic να ζητήσει συγγνώμη δημόσια στον αέρα άλλης εκπομπής του E!. Ενώ, στη συνέχεια, η Mattel ανακοίνωσε την κυκλοφορία κούκλας Barbie βασισμένη στον τρόπο που είχε ντυθεί η Zendaya σε εκείνα τα Όσκαρ.

Όταν τα πράγματα ηρέμησαν, η Zendaya είχε γίνει το είδος της celebrity για την οποία υποτίθεται ότι έχεις μια γενική ιδέα και γνώμη. Άσχετα με τον αν ακολουθείς την pop κουλτούρα ή όχι. Μέσα από τη στάση στο όλο θέμα, αλλά και τις δουλειές της, το αστέρι της νεαρής ηθοποιού άρχισε να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Η εκρηκτική συνέχεια

Η Zendaya άφησε πίσω της το γεγονός αυτό και συνέχισε να δουλεύει και να μεταφέρει στην μικρή και την μεγάλη οθόνη μοναδικούς χαρακτήρες. Η συνεργασίας της με τον Sam Levinson για τη σειρά του HBO, “Euphoria”, ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές της καριέρας της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Ενώ, πολλά παιδιά που κάνουν επιτυχία μέσω του Disney Channel προσπαθούν με ακραίους τρόπους να δείξουν ότι δεν είναι το πρόσωπο που θέλουν τα μέσα και η εταιρεία, η Zendaya το έκανε μέσα από τη δουλειά της. Στη σειρά που ακολουθεί τη ζωή των εφήβων της σημερινής Αμερικής και ασχολείται με δύσκολα θέματα όπως ναρκωτικά, σεξουαλικότητα, οικογενειακή βία κλπ., η νεαρή ηθοποιός μεταμορφώνεται μοναδικά στη Rue. Σε μία ανατρεπτική ηρωΐδα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ναρκωτικά μετά τον θάνατο του πατέρα της. Για αυτό τον ρόλο της, η Zendaya απέσπασε το βραβείο Emmy για Α’ Γυναικεία Ερμηνεία σε Δράμα και έγινε η νεαρότερη σε ηλικία που το κατάφερε αυτό, αλλά και η, μόλις, δεύτερη έγχρωμη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο.

Μέσα στο 2021, είδαμε ακόμα μία συνεργασία ανάμεσα σε αυτή και τον Sam Levinson. Αυτή τη φορά, όμως, αφορούσε ταινία. Σε αυτή, η Zendaya συμπρωταγωνιστεί με τον John David Washington και υποδύονται ένα ζευγάρι που έχει ένα μεγάλο καβγά μετά από την πρεμιέρα της νέας ταινίας του δεύτερου και το γεγονός ότι ξέχασε να ευχαριστήσει τη γυναίκα του στον ευχαριστήριο λόγο του.

Το δράμα δωματίου συγκέντρωσε ανάμεικτες κριτικές, όμως, όλοι μιλάγανε για την ερμηνεία της Zendaya. Πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι θα βλέπαμε την 24χρονη ηθοποιό υποψήφια για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Κάτι που δεν έγινε, όμως, δείχνει την πίστη που έχουν σε αυτή τόσο η βιομηχανία, όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη showbiz.

Χρησιμοποιεί τη μόδα για να πει τη δική της ιστορία

Πριν από το περίφημο, πλέον, περιστατικό με το “Fashion Police” του E!, η Zendaya είχε αποδείξει ότι ξέρει να χρησιμοποιεί τη μόδα προς όφελός της. Ακόμα και σε αυτή την εμφάνιση, το λευκό σατέν φόρεμα της ήταν εντυπωσιακό αλλά συγκρατημένο, έτσι ώστε το όλο αποτέλεσμα να φάνταζε ενήλικο, αλλά όχι με προκλητικό τρόπο. Εκείνη την εποχή, η πρωταγωνίστρια του Disney Channel, φαίνεται να έλεγε μέσα από τις στυλιστικές επιλογές της ότι “Δεν είμαι μόνο παιδί της Disney”.

Την βραδιά των Όσκαρ, η Vogue είπε ότι “Η Zendaya είναι το Αστέρι του Στυλ των φετινών βραβείων της Ακαδημίας” μέσα από ένα άρθρο που συνέχισε να επαινεί το ντύσιμο ως “ένα μέρος Lisa Bonet, ένα μέρος Venus de Milo, και όλα πολύ ενήλικα ( δηλαδή, όλα πολύ εκτός Disney). “

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Χρησιμοποιεί τα ρούχα της για να πει στο κοινό της μια ιστορία για το πώς θέλει να δει μια δεδομένη στιγμή και απέδειξε με την απάντησή της στην Rancic ότι είναι πρόθυμη να υποστηρίξει αυτές τις επιλογές όταν κληθεί να το κάνει. Σε όλα αυτά έχει συμβάλει και ο στυλίστας της, Law Roach. Ο Roach είναι στο πλευρό της από τότε που ήταν 14 ετών.

Όμως, τα στυλ που επιχειρεί να φέρει στη ζωή ο Roach, χρειάζονται κάποιον σαν την Zendaya για να τα αναδείξει. Ο ίδιος δήλωσε στη Guardian το 2018:

“Πρέπει να είσαι ένα ισχυρό κορίτσι για να το κάνεις αυτό στο κόκκινο χαλί. Πρέπει να έχεις την πεποίθηση να πεις, Μου αρέσει αυτό, και νομίζω ότι φαίνομαι δροσερό και γ*** όλους όσους δεν το καταλαβαίνουν.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Τι θα φέρει το μέλλον;

Ακόμα και με το να ακολουθεί την καρδιά της, παραδέχεται ότι πέφτει θύμα της δική της αμφιβολίας. Όπως αποκάλυψε στο Hollywood Reporter:

“Είμαι ο μεγαλύτερος κριτής μου, οπότε κάποια από αυτά ήταν εσωτερικά – δεν ήθελα να κάνω λάθος ή να ανησυχώ ότι ίσως δεν είχα το χώρο να κάνω λάθος και θέλω να κάνω τη σωστή επόμενη κίνηση. Αλλά ήθελα επίσης να αποδείξω ότι μπορώ.”

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η Zendaya είναι η μεγαλύτερη σταρ της γενιάς της και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για χρόνια ακόμα. Μέσα στο 2021 θα μπορέσουμε να την  απολαύσουμε μέσα από την ταινία “Space Jam: A New Legacy”, όπου χαρίζει τη φωνή της στην Lola Bunny και, ήδη, έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές, αλλά και στη νέα ταινία του Denis Villeneuve, “Dune”.

Περιμένουμε να δούμε πότε θα τιμηθεί και με το πρώτο της Όσκαρ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1