Οι Science Reactors παρουσιάζουν το πρώτο τους ζωντανό Stand up Science
Στον δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Science Reactors στα πρώτα τους διστακτικά μετά Covid … πατήματα. Ξεθάρρεψαν και λαχταρούν να συναντήσουν τους φίλους τους στον μαγευτικό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στην καρδιά της Αθήνας, με μια καινούργια και ανατρεπτική παράσταση Stand up Science, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου. Ευχαριστούμε τον ΣΕΑ για την ευγενική αυτή φιλοξενία του!

Οι Science Reactors έχουν πλέον αποκτήσει το δικό τους fanατικό κοινό, καθώς με τις παραστάσεις τους αποδεικνύουν πως η γνώση μπορεί να περάσει και στους μη μυημένους με χιούμορ, απλότητα και σαφήνεια.

Μετά από μια “επιβεβλημένη” σιωπή επιστρέφουν σε ζωντανό διάλογο με το δικό τους αγαπημένο κοινό. Το Stand up λειτουργεί μόνο μέσα από την αμφίδρομη σχέση παρουσιαστών και κοινού, μέσα από το γέλιο και το δικό του χειροκρότημα.

Οι επιστήμονες της ομάδας Science Reactors σας περιμένουν με νέα κείμενα, νέα πρόσωπα και πολλές δροσερές και χιουμοριστικές επιστημονικές αφηγήσεις….

… Πως ένας γιατρός ανακυκλώνει τη ζωή μας ενώ η μητέρα ενός βιοχημικού δεν του λέει «ζακέτα να πάρεις παιδί μου » αλλά «ανακύκλωσε γιατί χανόμαστε» (!) Οι πληροφορικάριοι της παρέας συνεχίζουν τις ιστορίες καθημερινής τρέλας αλλά συγχρόνως αρνούνται πεισματικά να δηλώσουν δημόσια τι δουλειά κάνουν… Ο αστροφυσικός μας αποδεικνύει γιατί δεν πρέπει –σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας– να επαναλαμβάνουμε πως «όλα είναι σχετικά» και ο vegan της ομάδας θυμώνει με την ψευδοεπιστήμη και τα «fake» news. Τέλος η μόνη γυναίκα –επιστήμων της βραδιάς μιλάει για το αναπόσπαστο εργαλείο επικοινωνίας μας, το facebook, αποκαλύπτει τα μυστικά του και το πως εμπλέκονται οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες του με τα γευστικότατα ντολμαδάκια!!

Ελάτε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά να σας μυήσουν στα μυστικά τους.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Σταύρο Δημητρακούδης, αστροφυσικός
Ερμής Ζαχαρόπουλος, πληροφορικός
Παύλος Ίσαρης, πληροφορικός
Αντωνία Καραμολέγκου, γλωσσολόγος
Αθανάσης Κουστένης, βιοχημικός
Κωνσταντίνος Περιστέρης, γιατρός
Αλέξανδρος Σουρτζής, χωροτάκτης-πολεοδόμος

Λίγα λόγια για τους Science Reactors:

Οι Science Reactors, νέοι επιστήμονες, με κέφι, χιούμορ και σαφήνεια παρουσιάζουν με τη μορφή του Stand up Science –στα χνάρια του Stand up Comedy- απλά επιστημονικά θέματα σε μια προσπάθεια να αποδείξουν πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η επιστήμη αλλά και οι ίδιοι οι επιστήμονες. Με το δικό τους ‘αντισυμβατικό’ ύφος συμβάλουν στην εξωστρέφεια της επιστήμης αναδεικνύοντας παράλληλα το ταλέντο τους και το δικό τους πάθος για την επικοινωνία της επιστήμης.

Το Stand up Science εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014. Έκτοτε η ομάδα συνεχώς ανανεώνεται με νέα πρόσωπα, κείμενα και συνεργασίες. Συμμετέχει -με ξεχωριστή επιτυχία- σε επιστημονικά φεστιβάλ, στη Βραδιά του Ερευνητή, TEDx, φεστιβάλ Κωμωδίας και δίνει τις δικές της παραστάσεις σε χώρους που συνάδουν με το πνεύμα και τη μορφή που αντιπροσωπεύουν. Άλλη δράση της ομάδας είναι και το Science on Stage (επιστημονικό θέατρο). Τη χρονιά αυτή και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το πρόγραμμα Άτρακτος προσάρμοσε –για πρώτη φορά– βιντεοσκοπημένη παράσταση Stand up Science για μικρότερες ηλικίες και κατά γενική ομολογία τα πήγε καλά. Μπορείτε να δείτε τις παραστάσεις Stand up Science Kids (1,2,3) στο You tube Atractοs. Αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη

Η ιδέα οφείλεται στην Ελένη Γραμματικοπούλου, γνωστή για τη μέχρι σήμερα ενασχόλησή της στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης. Από το 1993 –αρχικά ως υπεύθυνη του προγράμματος Επιστήμης Κοινωνία του Εθνικού Ιδρύματος και στη συνέχεια ως ελεύθερη επαγγελματίας– συμμετέχει στη διοργάνωση μεγάλων επιστημονικών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα (επιστημονικά φεστιβάλ, βραδιά του ερευνητή, κ.α.) πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία. Για το σημαντικό αυτό έργο της έχει βραβευθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;