Γεωργιάδης: Πότε αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους;
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τις επικείμενες ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους.

Η χαλάρωση των μέτρων που είχαν τεθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού συνεχίζεται, καθώς και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αρκετά καλό ρυθμό στην Ελλάδα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για το τι αναμένεται να ανακοινωθεί για την χαλάρωση των μέτρων από τη Δευτέρα.

Όπως είπε, τη Δευτέρα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους, καθώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Ωστόσο, σημείωσε πως δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων, αλλά ζήτημα λογικής.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε:

“Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να κινδυνεύεις περισσότερο, οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Εσύ που έχεις αποφασίσει να εμβολιαστείς και δεν κινδυνεύεις οφείλουμε να σου δώσουμε την ελευθερία των κινήσεων.

Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων αλλά ζήτημα προσωπικής ελεύθερης επιλογής.”

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα, ενώ, δήλωσε:

“Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες.”

Επιπλέον, πρόσθεσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν τουλάχιστον 10.000 επαγγελματίες της εστίασης.

Η αίτηση έγινε 14/5, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες πληρωμές και το μεγαλύτερο κομμάτι πληρωμών έρχεται. Δυο εβδομάδες μετά την εστίαση ακολουθούν τα γυμναστήρια, οπότε και η πληρωμή θα γίνει δύο εβδομάδες μετά.

Θα δώσουμε μια έκτακτη επιχορήγηση μόνο στις σχολές χορού που ήταν κλειστές.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
ΤΕΛ
98 - 102
Ρεάλ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;