John McAfee: Αυτοκτόνησε ο δημιουργός του ομώνυμου antivirus
Ποιος ήταν ο μεγιστάνας, John McAfee, που αυτοκτόνησε σήμερα μέσα στο κελί του σε φυλακή της Βαρκελώνης;

Ο John McAfee υπήρξε μία από τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με ένα από τα πιο γνωστά antivirus.

Ο John McAfee, λοιπόν, έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου, σε ηλικία 75 ετών στο κελί του στις φυλακές της Βαρκελώνης. Σύμφωνα με την El Mundo, ο McAfee βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τους φύλακες και πρόκειται για αυτοκτονία. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις χθες οι αρχές της Ισπανίας δέχτηκαν να εκδώσουν το John McAfee στις ΗΠΑ προκειμένου να διωχθεί για μια υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 2014-2018.

Ο John McAfee εκτός από κορυφαίος προγραμματιστής, ωστόσο, έζησε έναν έκλυτο βίο, ενώ η προσωπικότητά του θεωρείται αρκετά αμφιλεγόμενη λόγω των θεωριών συνωμοσίας, που πίστευε και προσωθούσε.

Ο θάνατός του, μόλις λίγες ώρες αφότου ισπανικό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, εκτιμήθηκε ως αυτοκτονία, προκαλώντας την αντίδραση πολλών που κάνουν λόγο για συνωμοσία, επικαλούμενοι παλιότερα tweets του ίδιου με τα οποία προειδοποιούσε τους ακολούθους του ότι, αν ποτέ μάθαιναν ότι αυτοκτόνησε, να μην το πιστέψουν.

«Να ξέρετε ότι αν ποτέ κρεμαστώ, όπως ο (Αμερικανός παιδόφιλος) Τζέφρι Επστάιν, δεν θα ευθύνομαι εγώ», είχε γράψει παλιότερα στο Twitter ο John McAfee.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ClownPilled (@liberty_clown)

O John McAfee είχε γεννηθεί στην Αγγλία σε στρατιωτική βάση, καθώς ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός. Ο ίδιος μεγάλωσε στη συνέχεια στις Η.Π.Α., όπου στην ηλικία των 15 ετών έχασε τον πατέρα του, ο οποίος ήταν αλκοολικός.

Τα βήματα του πατέρα στον εθισμό, ακολούθησε δυστυχώς ο ίδιος στο μέλλον. Ο McAfee σπούδασε στο Roanoke College της Βιρτζίνια, όπου και ξεκίνησε το ποτό. Όταν έκανε το διδακτορικό του στο Northeast Louisiana State College το 1968, τον έδιωξαν από τη σχολή επειδή έκανε σεξ με μια φοιτήτρια.

Η πρώτη του δουλειά στους υπολογιστές προέκυψε μέσω της εταιρείας Missouri Pacific Railroad στο Σεν Λούις, τα στελέχη της οποίας προσπαθούσαν να στήσουν έναν υπολογιστή IBM για να προγραμματίζουν τα δρομολόγια των τρένων το 1969. Αυτή ήταν η πρώτη του δουλειά που σχετιζόταν με υπολογιστές, ενώ στη συνέχεια έμελλε να εργαστεί για τις NASA, Xerox και Lockheed Martin. Όλα αυτά λίγο πριν κυκλοφορήσει το πασίγνωστο antivirus, το οποίο φέρει το όνομά του.

Όταν όμως η καριέρα του άρχισε να παίρνει ανοδική πορεία, ο John McAfee άρχισε να είναι ολοένα και περισσότερο εξαρτημένος από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η πρώτη σύζυγός του, η φοιτήτρια που παντρεύτηκε ενώ ήταν ακόμη διδακτορικός σπουδαστής, τον εγκατέλειψε τη δεκαετία του ’80 λόγω των εθισμών του. Σύμφωνα με μία συνέντευξή του, το 1983 και ενώ βρισκόταν μόνος στο άδειο σπίτι του, σκέφτηκε την αυτοκτονία. Ωστόσο, αντί να αυτοκτονήσει, μπήκε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, με αποτέλεσμα να μην αγγίξει αλκοόλ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Μεταξύ άλλων πραγμάτων που έκαναν το John McAfee έναν πολύ εκκεντρικό άνθρωπο ήταν το πνεύμα συνωμοσιολογίας που τον διακατείχε. Άλλωστε, οι θεωρίες συνωμοσίες περί κυβερνοαπειλών και κυβερνοεπιθέσεων στους πολίτες των Η.Π.Α. ήταν η επιθετική, αλλά σίγουρα ιδιαίτερη, στρατηγική του για να διαφημίσει το McAfee antivirus.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CRYPTOWZRD (@cryptowzrd)

Η επιχειρηματική στρατηγική του αποδείχτηκε ιδιαίτερα επικερδής, με αποτέλεσμα το 1992, η McAfee Associates να μπει στο NASDAQ αντλώντας 80 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, νυμφεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Τζούντι, και μαζί μετακόμισαν στη Silicon Valley, όπου έκαναν μαζί μία νέα αρχή. Το 2000, ο John McAfee άνοιξε ένα στούντιο yoga στο Κολοράντο, όπου έζησε ήρεμα και χωρίς σκάνδαλα για αρκετό καιρό. Αργότερα όμως οι παρανοϊκές ιδέες και οι συνωμοσιολογίες του άρχισαν να τον “πνίγουν” με αποκορύφωμα τη στιγμή που ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο του προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς πίστευε ότι τον είχε βάλει στο μάτι.

Το 2008 ο John McAfee έχοντας ήδη πουλήσει πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία, έχοντας χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, έχοντας κουραστεί από τον μέχρι τότε τρόπο ζωής του και έχοντας χωρίσει από το δεύτερη σύζυγό του, μετακόμισε σε ένα τεράστιο ακίνητο που είχε αγοράσει στην Μπελίζ το ίδιο έτος.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, ο McAfee έκοψε τους δεσμούς με αυτό που αποκαλούσε «καλή κοινωνία» και άρχισε να συναναστρέφεται μόνο με ντόπιους. Έκανε παρέα κυρίως με ντόπιους και σύχναζε σε ένα μπαρ ονόματι «Lover’s», που ήταν επίσης και οίκος ανοχής. Εκεί έλεγε ότι αισθανόταν σαν στο σπίτι του. Παρόλο που διατηρούσε σχέση με την Τζένιφερ Ίργουιν, ο ιδιοκτήτης του «Lover’s» το 2010 του γνώρισε μια 16χρονη κοπέλα. Μέσα σε έναν μήνα από τη γνωριμία ξεκίνησε ο ερωτικός δεσμός τους, και ο 66χρονος John McAfee άρχισε να της χτίζει ένα μπανγκαλόου στο οικόπεδό του. Η κοπέλα, που ονομάζεται Έιμι Έμσγουίλερ έδωσε συνέντευξη στο Wire το 2012, όπου παραδέχτηκε ότι ήθελε να τον ληστέψει, γιατί τον θεωρούσε έναν «ηλίθιο εκατομμυριούχο».

Το 2013, σύμφωνα με την Daily Mail, ο McAfee είχε φτάσει να συζεί επτά γυναίκες και ζούσε αρκετά έξαλλα θα έλεγε κανείς. Το 2012 γνώρισε την τρίτη σύζυγό του, Τζάνις Ντάισον, που ήταν ιερόδουλη, και έμειναν μαζί μέχρι και το θάνατό του.

Ο μεγιστάνας δεν είχε νομικά προβλήματα, αν και γενικώς τσακωνόταν αρκετά εύκολα. Αυτό άλλαξε το 2012, όταν χαρακτηρίστηκε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην υπόθεση δολοφονίας ενός γείτονά του στη Μπελίζ, του Γκρέγκορι Φολ. Ο Φολ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με μια σφαίρα φυτεμένη στο κεφάλι του. Οι Αρχές της Μπελίζ έβαλαν στο μικροσκόπιο τον μεγιστάνα επειδή τσακωνόταν συχνά με τους γείτονές του εξαιτίας των άγριων σκυλιών που «φρουρούσαν» την έκταση με το συγκρότημα κατοικιών του.

Θέλοντας να ξεφύγει, χρησιμοποίησε έναν «σωσία», όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος. Ο «σωσίας» συνελήφθη, αν και κατάφερε να διαφύγει στη Γουατεμάλα, όπου τελικά συνελήφθη και εκδόθηκε στις ΗΠΑ, μετά από αίτημα της Μπελίζ. Ενώ βρισκόταν στο Μαϊάμι περιμένοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες, κάτι που δεν έγινε ποτέ, γνώρισε την Ντάισον σε ένα μπαρ και την προσέλαβε για να περάσει μαζί του τη νύχτα. Έτσι, ξεκίνησε η σχέση που κατέληξε στον τρίτο και τελευταίο γάμο του.

Το 2015 διώχθηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά τα πραγματικά προβλήματα προέκυψαν το 2019, όταν κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή. Ο John McAfee άλλωστε δεν είχε κρύψει ποτέ ότι δεν πλήρωνε φόρους στις ΗΠΑ και είχε τονίσει επανειλημμένα ότι «δεν πιστεύει στο υπάρχον σύστημα». Μάλιστα, το 2019 είχε δηλώσει πως δεν είχε πληρώσει φόρο εισοδήματος στις ΗΠΑ για οκτώ χρόνια για ιδεολογικούς λόγους.

Έκτοτε, ο ίδιος έφυγε από τη χώρα και ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του. Αν και είχε εμφανιστεί σε πολλά μέρη του κόσμου, όπου το συλλάμβαναν για διάφορους λόγος, τον Οκτώβριο του 2020, συνελήφθη στην Ισπανία και τέθηκε υπό κράτηση. Βρισκόταν ακόμα στη φυλακή όταν εισαγγελείς στις ΗΠΑ του άσκησαν δίωξη για την παράνομη πρακτική «pump and dump», που έχει να κάνει με κρυπτονομίσματα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι «φούσκωνε» επίτηδες την τιμή ενός κρυπτονομίσματος στο Twitter, με μοναδικό σκοπό να το πουλήσει, όταν θα κορυφωνόταν το ενδιαφέρον. Ο ίδιος αρνήθηκε την ενοχή του ισχυριζόμενος ότι η μοναδική πρόθεσή του ήταν να βοηθήσει του followers του και επιμένοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη.

Ο John McAfee έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, αυτοκτονώντας στο κελί που έμενε, μέχρι να εκδοθεί στις Η.Π.Α. Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι ο πελάτης του θα μπορούσε να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του, αλλά δεν άντεχε τη φυλακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;