Προσφυγή στο ΣτΕ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ετοιμάζει ομάδα πανεπιστημιακών
Δείτε την ανάρτηση που έκανε καθηγητής του Παντείου

Μια ομάδα πανεπιστημιακών φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για την προκήρυξη για την πρόσληψη ειδικών φρουρών που θα απαρτίζουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, σύμφωνα με τον καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, κο Δημήτρη Χριστόπουλο.

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις Ειδικών Φρουρών

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, σχολιάζει καυστικά το περιεχόμενο της προκήρυξης για τις ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), η οποία θέτει ως βασική και ελάχιστη προϋπόθεση το απολυτήριο Λυκείου και όχι πτυχίο ΑΕΙ, όπως είχε εξαγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Χριστόπουλος.

Δείτε την ανάρτηση στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο:

“ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ.

Στην αρχή της βδομάδας που πέρασε αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1000 ειδικών φρουρών για την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Γεννιέται λοιπόν η πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα το 2021. Προσόντα; απολυτήριο Λυκείου και οι ακόλουθοι χρόνοι στις δοκιμασίες:

“1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια)
2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
3. Άλμα εις ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
4. Άλμα εις μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).”

Λυπάμαι, αλλά δεν τρολάρω.

Η κυβέρνηση προκηρύσει 1000 – χίλιες, σωστά διαβάσατε θέσεις φρουρών σε πανεπιστήμια – για ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν μπει σε πανεπιστήμιο αλλά δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές του να είναι κάποιος κανονικός αστυνομικός στην Ελλάδα σήμερα. Τι σωφροσύνη!

Α! ξέχασα: μια ακομη προϋπόθεση είναι οι ειδικοί φρουροί των πανεπιστημίων μας είναι να μην έχουν κανει τατουαζ. Σκουλαρίκι όμως μπορούν να έχουν (δεν το είδα να αποκλείεται αυτό)/

Γενικά παλεύω να είμαι ψύχραιμος ώστε να έχω διαύγεια στην κρίση μου. Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μας θολώσει εντελώς, νομίζω ότι είναι σε καλόν δρόμο.

Ενημερώνω ότι μια ομάδα πανεπιστημιακών ετοιμάζουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης αυτής για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα.”

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;