Γεωργιάδης: Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα περισσοτέρων δραστηριοτήτων;
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε πότε θα ανακοινωθεί το άνοιγμα ακόμα περισσοτέρων δραστηριοτήτων.

Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων συνεχίζεται με όλο και περισσότερες δραστηριότητες να επαναλειτουργούν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για το τι αναμένεται να αλλάξει με τα μέτρα στη συνέχεια και την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Αναφερόμενες στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

“Σκοπός του υπουργείου Ανάπτυξης και δικός μου είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγάλω ένα δελτίο τύπου που να απαντώ για όλα.”

Διευκρίνισε ότι αυτό το δελτίο τύπου αφορά στο πότε θα μπει η μουσική, πότε θα επιτραπούν περισσότερα άτομα σε εκδηλώσεις, πότε θα αυξηθεί η πληρότητα στα εστιατόρια. Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν όλοι εμβολιαζόταν αύριο, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα.

Σχετικά με τα φροντιστήρια εκτίμησε ότι μετά από συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών, θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως να ανοίξουν. Ενώ, επανέλαβε ότι οι σχολές χορού ανοίγουν στις 15 Ιουνίου, όπως επανέλαβε.

Έκανε, επίσης, γνωστό ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί χρηματοδότηση στις σχολές χορού αλλά και στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει. Τόνισε ότι είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, για το κλείσιμο του εμβολιαστικού κέντρο της Σάμου, λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κίνηση δήλωσε:

“Με πολύ μεγάλη στενοχώρια και ανησυχία διαπιστώνω ότι υπάρχει μία μικρή κάμψη στους εμβολιασμούς.”

Επισήμανε, ότι αυτό θα βλάψει όλον τον κύκλο της οικονομίας του νησιού. Από την άλλη η Κύθνος, αναδεικνύεται σε ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός, μέχρι στιγμής, με ένα ποσοστό εμβολιασμού που ξεπερνά το 90%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;