Η μαγεία της φύσης
Γράφει ο αναγνώστης του neolaia.gr, Αποστόλης Μπούρτζος.

Καταγόμενος από την Σιάτιστα, μια ορεινή κωμόπολη κοντά στην Κοζάνη με πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, αποτελεί έναν καλό προορισμό για όσους ταξιδιώτες αναζητούν τον εναλλακτικό τουρισμό. Όμως, δεν θα μπω στην διαδικασία διαφήμισης της περιοχής μου. Αυτό που θα αναφερθεί εμμέσως στις επόμενες παραγράφους είναι η προσωπική αγάπη για τα φυσικά τοπία που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Η δεύτερη διαδοχική καραντίνα αποτέλεσε την αφορμή για να γίνει πιο στενή η σχέση μου με την φύση. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο για κάποιον που κατάγεται από επαρχία, στην πραγματικότητα δεν είναι αυτονόητο η δεδομένο. Στο γενικότερο πλαίσιο, πολλοί από τους ανθρώπους αδιαφορούν για πολλά πράγματα γύρω τους κι αυτήν η αδιαφορία δεν πηγάζει μόνο από την προσωπικότητα του καθενός αλλά κι από επιμέρους παράγοντες. Για παράδειγμα, ο μέσος όρος των σύγχρονων ανθρώπων παρασύρονται από τους ρυθμούς και τους τρόπους ζωής της τωρινής εποχής και περνάνε διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο τους( διαδίκτυο κ.λπ.) , περιορίζοντας η παραμερίζοντας ”παραδοσιακού τύπου” δραστηριότητες (περίπατο στην εξοχή κ.λπ.). Κλείνοντας αυτήν την παρένθεση, θα περάσουμε στο ”ζουμί” της υπόθεσης που δίνει απαντήσεις στον τίτλο του άρθρου.

Η φύση και κάθε δημιούργημα της έχουν μαγικές ιδιότητες, σε βαθμό που οι διάφορες εικόνες δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν η να δώσουν εξηγήσεις στο ”θαύμα” που επιτελούν. Η μαγεία αυτή γίνεται απόκτημα του καθενός και λαμβάνει διαφορετική σημασία και νόημα. Ωστόσο, η βαθύτερη αξία της βρίσκεται στην φύση του ίδιου του ανθρώπου.

Το σπίτι του ανθρώπου δεν είναι η κοινωνία, το κράτος κι οποιοδήποτε χωρικός προσδιορισμός, αλλά η φύση, στην οποία αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε. Επομένως, πρόκειται για έναν οικογενειακό δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιών και αδερφιών μεταξύ ανθρώπων, που συνεχίζουμε να απαρνιόμαστε και η φύση θα μας το υπενθυμίζει συνεχώς με τον τρόπο της!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 0 
 0 
 0 
 0