Επίδομα έως 1.200 ευρώ: Ποιους αφορά - Πότε οι αιτήσεις
Αναλυτικά πληροφορίες για δικαιούχους - Τα ποσά του νέου επιδόματος - Πότε οι αιτήσεις

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2021 στις 15.00, ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος αναδοχής που κινείται από 325 ευρώ ως 1.200 ευρώ για τους γονείς που θα γίνουν ανάδοχοι, αλλά και για τους 494 σημερινούς αναδόχους στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα anynet.gr.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κάποια παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους επειδή αυτή δεν μπορεί να τα φροντίσει, είτε μένουν εδώ και χρόνια σε δομές φιλοξενίας λόγω νομικών εκκρεμοτήτων και δεν μπορούν να υιοθετηθούν.

«Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε να έχουμε πολλές ανάδοχες οικογένειες – όπως άλλωστε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου.

Ποια τα νέα μέτρα:

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με την UNICEF, τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

– Πρόβλεψη μηνιαίου επιδόματος αναδοχής. Κάθε μήνα θα λαμβάνουν από 325 έως και 1.200 ευρώ αυτόματα και ψηφιακά, όχι μόνο οι νέοι, αλλά και οι 494 σημερινοί ανάδοχοι που χρόνια περίμεναν μια οριζόντια ενίσχυση από το κράτος. Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου.

-Κατατίθεται νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνονται τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που είναι σήμερα, η αναδοχή ανοίγει σε πολίτες νεότερους και γηραιότερους. Λαμβάνοντας υπ’οψιν την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη οι ανάδοχοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών.

-Δημιουργείται το paidi.gov.gr, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του Κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά στο παιδί. Σε αυτή θα δίνονται  απαντήσεις για τις παροχές του Κράτους, τις οικονομικές ενισχύσεις, τις υπηρεσίες, τις συγκεκριμένες δράσεις, τις δομές, θα φιλοξενούνται διαβουλεύσεις και βέβαια θα παρέχεται ενημέρωση και για την αναδοχή.

– Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω Εθνικής Καμπάνιας Ενημέρωσης –με τη συνεργασία της UNICEF, στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής– ώστε να βρεθεί και στη χώρα μας «μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του θεσμού της αναδοχής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1