"Φεγγάρι των Λουλουδιών": Πλησιάζει η δεύτερη από τις τρεις υπερπανσελήνους της χρονιάς.

Αύριο, Τετάρτη 25 Μαΐου, έρχεται η δεύτερη από τις συνολικά τρεις υπερπανσέληνους που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2021, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και μια ολική σεληνιακή έκλειψη. Ωστόσο, η ολική σεληνιακή έκλειψη, αν και είναι ομολογουμένως ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Μάλιστα, η ολική έκλειψη της Σελήνης θα είναι η πρώτη μετά από δύο χρόνια, και πρόκειται για το φαινόμενο, όπου η συζυγία Γης-Ήλιου-Σελήνης φέρνει τον πλανήτη μας στην μέση ανάμεσα στα άλλα δύο σώματα.

Ωστόσο, μόνο όσοι και όσες βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και σε τμήματα της Ανατολικής Ασίας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, Κεντρικής, Νότιας και Βορειοδυτικής Αμερικής θα μπορούν να τη δουν, αφού σύμφωνα με τη NASA μόνο εκεί θα είναι ορατή. Η πανσέληνος, όμως, θα φθάσει στην κορύφωση της λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης αλλά μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου (περίπου στις 04:30 ώρα Ελλάδας της 26ης Μαΐου) η Σελήνη θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση της από τη Γη (357.311 χιλιόμετρα).

Παρόλα αυτά όσοι και όσες βρίσκονται στην Ευρώπη θα μπορέσουν να δουν το επόμενο σημαντικό αστρονομικό φαινόμενο, που δε θα είναι η τρίτη υπερπανσέληνος, αλλά θα είναι μία δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη. Η συγκεκριμένη έκλειψη θα γίνει στις 10 Ιουνίου και θα είναι εν μέρει ορατή μόνο από την Ευρώπη. Τέτοιου είδους έκλειψη συμβαίνει, όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει τελείως τον ηλιακό δίσκο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «δαχτυλίδι» ηλιακού φωτός γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι.

Γιατί η αυριανή Πανσέληνος είναι γνωστή ως το “Φεγγάρι των Λουλουδιών”;

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη πανσέληνο, είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής. Αυτό συμβαίνει επειδή η συγκεκριμένη πανσέληνος πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μίας εποχής ανθοφορίας λόγω της άνοιξης.

Η υπερπανσέληνος είναι περίπου 8% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο, ενώ η υπερπανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί αύριο είναι η δεύτερη του έτους. Μάλιστα, αυτή τη φορά η Σελήνη θα είναι πιο κοντά στη Γη κατά περίπου 157 χιλιόμετρα, κάτι που θα την κάνει να φαίνεται πιο μεγάλη και κατά συνέπεια πιο εντυπωσιακή. Η τρίτη και τελευταία υπερ-πανσέληνος του 2021 θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
80'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
79'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
7'
56 - 85
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
55 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;