Ο διαγωνισμός Make it Bright μας θυμίζει ότι τα όνειρα δεν μπαίνουν σε καραντίνα
Με αφορμή τον παγκόσμιο διαγωνισμό Make it Bright που διοργανώνει η JTI και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι κάθε εποχή είναι εποχή για ευκαιρίες και γι' αυτό δεν σταματάμε να κυνηγάμε τους στόχους μας.

Κάθε γενιά έχει την αίσθηση ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα σε προηγούμενες εποχές και κάπως έτσι ξεκινάει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που -ουκ ολίγες φορές- φέρνει εντάσεις.

Εμείς, ως “παιδιά της εποχής μας”, προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα και από τις δύο πλευρές, γιατί το νόμισμα έχει δύο όψεις: Μπορεί οι συνθήκες να μην ευνοούν πάντα την οικονομική εξασφάλιση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μετά τις σπουδές. Όσο, όμως, έχουμε διάθεση για νέες εμπειρίες, ανοιχτά μάτια και δυνατά αντανακλαστικά ώστε να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που απλώνονται μπροστά μας, δεν βλέπουμε “καλές” και “κακές” εποχές, αλλά περιόδους περισσότερο ή λιγότερο παραγωγικές.

Εν έτει 2021, η γενιά των γονιών μας (boomers) και οι περισσότεροι από εμάς (millenials & Gen Z) βρισκόμαστε επίσης αντιμέτωποι με μία αρκετά ιδιάζουσα κατάσταση: αυτήν της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών που αφήνει σε οικονομικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μιλάμε για μια κατάσταση για την οποία δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ούτε οι boomers, ούτε οι millenials, ούτε οι zoomers. Και παρότι η υγειονομική κρίση ήρθε από εκεί που δεν την περιμέναμε, φαίνεται να επιτάχυνε αλλαγές σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον εργασιακό, διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο στις καθημερινές μας συνήθειες. Με αφετηρία τους πρώτους μήνες του 2020, η πανδημία έφερε μεγάλες αλλαγές στο μοντέλο εργασίας και αποτέλεσε την πιο κατάλληλη ευκαιρία για την εφαρμογή του remote working, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος (και) στην Ελλάδα.

Στη σημερινή αγορά εργασίας που παραμένει απαιτητική και μας καθιστά σε συνεχή εγρήγορση, εμείς δεν το βάζουμε κάτω, δεν χάνουμε το δημιουργικό μας πείσμα και κυρίως συνεχίζουμε να αναζητάμε όλες εκείνες τις ευκαιρίες που μας ανοίγουν πόρτες για μια πολλά υποσχόμενη επαγγελματική πορεία.

Αν είσαι κι εσύ στην ίδια φάση με εμάς, αν ψάχνεις τρόπους για να εκφράζεις τις ιδέες σου και να αρπάζεις τις ευκαιρίες που προκύπτουν ακόμα και εν μέσω κρίσεων, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Make It Bright που διοργανώνει η JTI, η μεγάλη εταιρεία που κατέχει σταθερή παρουσία στην ελληνική αγορά. Στην προσπάθειά της να χτίσει μία αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας και επαγγελματικής συνεργασίας με τη νέα γενιά, η JTI διοργανώνει τον διαγωνισμό Make It Bright, προσφέροντας στους νέους που θα συμμετάσχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν στο μέλλον κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά, δείχνοντας ότι οι ευκαιρίες γεννιούνται ακόμα και σε κρίσιμες περιόδους.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι το 2021 και για 9η συνεχή χρονιά, η JTI πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα για τις άριστες συνθήκες εργασίας, την παροχή κατάρτισης και τη διαρκή επιδίωξή της για ανάπτυξη δεξιοτήτων και βελτιστοποίηση πρακτικών στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Make it Bright: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον κορυφαίο διαγωνισμό της JTI

Η εκπαίδευση, η επαγγελματική σταδιοδρομία, η κατάρτιση σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας, η καινοτομία, ο σεβασμός και η συνεργασία, είναι σταθερές αξίες που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία της JTI.

Με το πρόγραμμα Make It Bright (MIB), η JTI αναζητά τις καινοτόμες και επιδραστικές ιδέες των νέων ανθρώπων, οι οποίοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο περιβάλλον της εταιρείας, να συμβάλλουν στο μέλλον της και σύντομα να γίνουν και οι ίδιοι μέλη του ανθρώπινου δυναμικού της.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προσφέρει σε ενήλικους σπουδαστές μια πολύτιμη εμπειρία για τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία, αλλά και μια ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στην JTI.

Με τη συμμετοχή τους σε έναν υπερτοπικό διαγωνισμό όπως το Make It Bright, νέοι σπουδαστές ηλικίας 18-24 ετών από την Ελλάδα, θα διεκδικήσουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με ανθρώπους της εταιρίας και να κερδίσουν μία πολύτιμη εμπειρία ως εργαζόμενοι σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον, «μαθητεύοντας» δίπλα σε ικανά στελέχη με γνώσεις και εμπειρία και κάνοντας τα πρώτα τους βήματα σε έναν απαιτητικό επαγγελματικό στίβο, που, γιατί όχι, μπορεί να αποτελέσει και την αφετηρία για μια επαγγελματική σταδιοδρομία με πολλές προοπτικές. Για παράδειγμα, μια καινοτόμα πρόταση στο marketing, μια δημιουργική ιδέα για τη βιωσιμότητα, τη νέα εργασιακή κουλτούρα ή οτιδήποτε μπορείς να οραματιστείς, θα αποτελέσουν τις ιδέες που θα πάρουν «σάρκα και οστά» μέσα από τον διαγωνισμό, δίνοντας στους συμμετέχοντες σπουδαστές τη δυνατότητα να κάνουν επαγγελματικά ανοίγματα που ούτε είχαν φανταστεί στο παρελθόν, αλλά και σημαντικές επαφές με experts της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαδικασία συμμετοχής 

Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ να ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι έμπνευσης και μύησης στην αληθινή επαγγελματική ζωή, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα εξής απλά βήματα:

1) Σε 1ο στάδιο, επισκέπτεσαι την πλατφόρμα makeitbright.com και κάνεις την εγγραφή σου.

2) Αφού κάνεις την εγγραφή σου στην πλατφόρμα, δες σε ποια από τις προτεινόμενες κατηγορίες ταιριάζει η δική σου καινοτόμα ιδέα. 

3) Μόλις κάνεις την εγγραφή και επιλέξεις το θέμα σου, μένει μόνο να διαβάσεις προσεκτικά όσα αναγράφονται στην πλατφόρμα και να καταθέσεις τη δική σου ιδέα σε 3 σελίδες μαζί με ένα σύντομο βίντεο μέχρι τις 31/05/21.

Αξίζει να μοιραστείς τις πρωτότυπες ιδέες σου με ανθρώπους που ξέρουν να σε καθοδηγήσουν σωστά και μη ξεχνάς ότι οι ιδέες αυτές μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον του εργασιακού περιβάλλοντος της JTI και να δημιουργήσουν την προοπτική συνεργασίας σου με την εταιρεία!

Σημειώνουμε ότι η γλώσσα διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η αγγλική.

Διαδικασία ανάδειξης νικητών

-Μόλις οι συμμετοχές ολοκληρωθούν, μια ομάδα από στελέχη της εταιρείας θα συγκεντρώσουν και θα αξιολογήσουν όλες τις ιδέες που έχουν σταλεί στην Ελλάδα και θα ξεχωρίσουν αυτές που θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

ανακοίνωση των υποψήφιων που πέρασαν στην επόμενη φάση θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

-Όσοι υποψήφιοι σπουδαστές έχουν προκριθεί για τις ιδέες τους, θα λάβουν άμεσα πρόσκληση για να ζήσουν τον Ιούλιο την εμπειρία της γνώσης, της εκπαίδευσης και της οργάνωσης, αφού θα «μάθουν» δίπλα σε έμπειρα στελέχη της JTI Hellas και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την ιδέα τους στο μέγιστο.

Ιούλιος θα είναι ο μήνας της προετοιμασίας τους, έτσι ώστε τον Αύγουστο να κληθούν σε ομάδες των δύο να παρουσιάσουν την ιδέα τους στη διοικητική ομάδα, τα μέλη της οποίας θα αναδείξουν τη νικήτρια ομάδα που θα περάσει και στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Η νικήτρια ομάδα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2021, μία 4μηνη πρακτική με αποδοχές και ευέλικτο ωράριο στην JTI Hellas και το πιο σημαντικό είναι ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα μας – σε παγκόσμιο επίπεδο – τον Οκτώβριο του 2021 στη Γενεύη, προκειμένου να συναγωνιστεί με ομάδες άλλων 34 χωρών για το μεγάλο έπαθλο που είναι… μία 6μηνη πρακτική στην Ελβετία το 2022!

Στις μεγάλες ευκαιρίες λέμε ένα μεγάλο “ναι”

Πέρα από διαγωνισμός ανάδειξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων που προσφέρει στους νικητές τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο δίκτυο της JTI, το Make it Bright δίνει στους σπουδαστές την ευκαιρία να χτίσουν τα θεμέλια της καριέρας τους, να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν από experts της παγκόσμιας αγοράς, να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, αλλά και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους εντός και εκτός συνόρων.

Οι προοπτικές που ανοίγει μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη μεγάλη πολυεθνική και η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό που διεξάγεται σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, αρκούν για να σε γεμίσουν γνώσεις και εμπειρίες που θα γίνουν σταθμός στη μνήμη σου και ευκαιρία για το πολυπόθητο επαγγελματικό “αύριο”, το δικό σου “αύριο”. Αυτό το μέλλον που δεν έχει έρθει ακόμα αλλά είναι πολύ κοντά και δεν το αγγίζει πλέον καμία “κακή” εποχή και κανένας “κακός” καιρός που μας χάλασε πάλι τα σχέδια. Είναι το δικό σου μέλλον, αυτό που διαμορφώνεις εσύ, με τη δική σου θέληση και επιμονή, τη δική σου προσπάθεια, τη δική σου υπογραφή, προσωπική και επαγγελματική. 

Με αφορμή, λοιπόν, τον σπουδαίο διαγωνισμό Make it Bright της JTI, υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι κάθε εποχή είναι εποχή για ευκαιρίες και γι’ αυτό δεν σταματάμε ποτέ να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 1