Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή» βρες το νέο περιοδικό «Κ». Μαζί ο «Γαστρονόμος» και «η Ηρωίδα της Επαναστάσεως».
Αυτή την Κυριακή (09/05) με την «Καθημερινή»

Κυριακή 9/5 με την «Καθημερινή»: Στον «Γαστρονόμο» Μαΐου μαγειρεύετε εσείς!

Η Φωτεινή σιχαίνεται τις πιπεριές αλλά έχει εμμονή με τα μανταρίνια, η Νικολέτα λατρεύει το σπανακόρυζο και αναμένει τακτικά και ταπεράκι με λαχανοντολμάδες της μαμάς της, η Θάλεια έχει πάντα ταχίνι στο ντουλάπι, το αγαπημένο πιάτο του Άγγελου είναι το σούσι, η Αφροδίτη ανοίγει φύλλο πίτας της καθημερινές και ο Γιώργος κλέβει την πέτσα από το κατσικάκι.

Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ανοίγουν το σπίτι τους στον Γαστρονόμο και μας υποδέχονται ακομπλεξάριστοι και χαλαροί στις κουζίνες που μαγειρεύουν, στον καναπέ που τρώνε, στην αυλή που ψήνουν.

Φοράνε ποδιές, ή και όχι, αθλητικά ή παντόφλες, έχουν high-end μίξερ αλλά και εμαγιέ γαβάθες, ψωνίζουν στο μπακάλικο και τη λαϊκή, φτιάχνουν λίστα για το σούπερ μάρκετ, βάζουν και βγάζουν τρόφιμα από το διαιτολόγιό τους, παραγγέλνουν βρώμικο, αγοράζουν βιολογικά μαρούλια, τρώνε μπροστά από τον υπολογιστή, τσιμπολογάνε το ψητό πριν το βγάλουν από τη σχάρα, τρώνε πολλά συχνά γεύματα ή ένα γεύμα μια κι έξω, είναι πιστοί vegan αλλά και φανατικοί κρεατοφάγοι, ψωνίζουν εποχικά αλλά και κατεψυγμένα και μας αποκαλύπτουν τα δικά τους μυστικά οικιακής οικονομίας.

Τρεις φοιτητές, μια μητέρα με τον γιο της, μία σινγκλ γυναίκα, μια οικογένεια μεταναστών, ένα ζευγάρι και μία τετραμελής οικογένεια ψωνίζουν, μαγειρεύουν, μάς κάνουν το τραπέζι και μας ανοίγουν ένα παράθυρο στην καθημερινότητά τους μέσα από το φαγητό τους. Είναι εσείς και εμείς!

Η ανθρωπογεωγραφία του καθημερινού φαγητού σε ένα τεύχος αφιερωμένο στην κουζίνα της διπλανής πόρτας!

Αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου με την «Καθημερινή»

Κυριακή 9/5 με την «Καθημερινή»: Η ηρωίδα της Επαναστάσεως από τα Κλασσικά Εικονογραφημένα

Γραμμένη από τον Στέφανο Ξένο στα 1852 Η ηρωίς της Επαναστάσεως, γνώρισε αλλεπάλληλες εκδόσεις και περιλήφθηκε στα «Κλασσικά Εικονογραφημένα.

Το τεύχος ταξιδεύει τον αναγνώστη στον χρόνο και τον χώρο ενός πλήθους επαναστατικών γεγονότων, έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο την Ανδρονίκη Αθανασιάδου, η οποία δίνει μια άλλη διάσταση για τη συμμετοχή των γυναικών στην Επανάσταση του 1821. Κεντρικές φιγούρες δίπλα της ο Θρασύβουλος και ο δόλιος Βάρθακας.

Έχοντας ως χωροχρονική αφετηρία τη Δημητσάνα το 1819, όπου αναπτύχθηκε το ρομαντικό ειδύλλιο της Ανδρονίκης με τον Θρασύβουλο, και τέλος ένα μοναστήρι της Μόσχας το 1833, όπου η ηρωίδα άφησε την τελευταία της πνοή, το έργο υφαίνει έναν καμβά στον οποίο είναι παρόντα φανταστικά αλλά και υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄, για παράδειγμα, εμφανίζεται ως θείος του Θρασύβουλου, ο οποίος παρακολουθεί τον απαγχονισμό του.

Αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου μαζί με την «Καθημερινή»

Αυτή την _υρια_ή βρες το «Κ»: Αγαπάμε τη ζωή και το δείχνουμε

Αυτή την Κυριακή ένα νέο «Κ» γεννιέται: το εβδομαδιαίο περιοδικό της Καθημερινής επανασχεδιάστηκε, μεγάλωσε, εμπλουτίστηκε με νέες υπογραφές και έρχεται να αγκαλιάσει με πάθος τη ζωή που μας περιμένει εκεί έξω. Νέα και αγαπημένα στέκια, βόλτες, φαγητό, κρασί, διασκέδαση, κηπουρική, αρχιτεκτονική, ντιζάιν, βιβλίο, τηλεόραση, γυμναστική, ευ ζην, αστική κουλτούρα· οτιδήποτε μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας λίγο ή πολύ καλύτερη, οτιδήποτε μπορεί να κάνει την διαφορά στις ζωές μας έχει θέση στη νέα εποχή του περιοδικού της Καθημερινής της Κυριακής που κυκλοφορεί στις 9 Μαϊου.

Το εξώφυλλο του περιοδικού, που υπογράφει η εγκατεστημένη στο Λονδίνο Ελένη Καλορκότη και της οποίας το πελατολόγιο περιλαμβάνει τίτλους όπως το New Yorker, οι New York Times, το Atlantic και o Εconomist, γιορτάζει το σταδιακό «άνοιγμα« της ζωής στην Αθήνα όπως και οι περισσότερες από τις σελίδες του νέου μας τεύχους. «Μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα με τις Καρυάτιδες να κατεβαίνουν από το βάθρο τους, να αφήνουν το φορτίο τους και να κάνουν ένα διάλειμμα. Όλοι νιώσαμε μεγάλο βάρος το τελευταίο διάστημα και κάθε πρόγευση ελευθερίας μάς δίνει μια αίσθηση χαράς και ελαφρότητας», λέει η ίδια.

Στο θέμα της επανεκκίνησης της ζωής μας, 23 δημιουργικά και ανήσυχα παιδιά της πόλης μιλούν για νέες συνήθειες, αγαπημένα στέκια και ταξίδια που έμειναν σε εκκρεμότητα. Λίγο πριν γίνει μαμά, η αγαπημένη μας food editor Νένα Δημητρίου, μας έστειλε τις σημειώσεις της για το μεγάλο restart της εστίασης.

Ακόμα, ξεχυνόμαστε στο κέντρο της Αθήνας με την ανυπομονησία και την περιέργεια μικρού παιδιού και ανακαλύπτουμε τις μικρές και τις μεγάλες αλλαγές που μας περιμένουν εκεί έξω. Και κρατάμε σημειώσεις από την πασχαλινή Θεσσαλονίκη.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 9 Μαΐου με την Καθημερινή της Κυριακής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
4'
41 - 26
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;