Πάσχα 2021: 8 ταινίες που θα σε βάλουν στο κλίμα των ημερών
Ταινιοπροτάσεις ενόψει του Πάσχα 2021!

Το Πάσχα 2021 είναι μία ανάσα μακριά μας, καθώς διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και βρισκόμαστε ήδη στη Μεγάλη Παρασκευή. Ίσως φέτος έχεις δυσκολευτεί να μπεις σε πασχαλινό κλίμα, καθώς λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πολλά πράγματα που κάνουμε συνήθως το Πάσχα απαγορεύονται.

Ωστόσο, μία καλή ταινία μπορεί σίγουρα να σε επαναφέρει στην (πασχαλινή) πραγματικότητα. Και εμείς παρακάτω δεν προτείνουμε μία αλλά 8 ταινία για να μπεις στο πασχαλινό κλίμα!

1. Οι Άθλιοι

Υπόθεση: Η  εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, καταλήγοντας να γίνει δήμαρχος μιας πόλης της Γαλλίας, μολονότι σε όλο το έργο καταδιώκεται από τον αδίστακτο αστυνομικό Ιαβέρη. Μετά από χρόνια ο Αγιάννης γνωρίζει τη Φαντίν, η οποία, αφού απολύθηκε από το εργοστάσιο όπου δούλευε όταν μαθεύτηκε ότι έχει εξώγαμο παιδί, κατέληξε στην πορνεία. Πριν πεθάνει, η Φαντίν παρακαλά τον Γιάννη Αγιάννη να φροντίσει το παιδί της, τη μικρή Κοζέτ.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

2. Spartacus

Υπόθεση: Το “Spartacus” περιγράφει την δημιουργία ενός στρατού σκλάβων από έναν πρώην μονομάχο, ονόματι Σπάρτακο. Και κάπως έτσι η εξουσία της παντοδύναμης Ρώμης απειλείται…

3. The passion of the Christ

Υπόθεση: Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά τον Κήπο της Γεθσημανής, η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, η Σταύρωση. Μία ταινία που εκτός των ερμηνειών της ξεχωρίζει και για την χρήση αραμαϊκών, εβραϊκών και λατινικών.

4. Τελευταίος Πειρασμός

Υπόθεση: Ο “Τελευταίος Πειρασμός” του Νίκου Καζαντζάκη σκηνοθετήθηκε το 1988 από τον Martin Scorcese. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θνητής ζωής του ο Ιησούς Χριστός έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς πειρασμούς, όπως όλοι οι άνθρωποι. Ο τελευταίος πειρασμός έρχεται στο τέλος της ζωής του πάνω στον σταυρό…


5. Οι 10 εντολές

Υπόθεση: Η ταινία “Οι 10 Εντολές” παρουσιάζει τη ζωή του Μωυσή που μεγάλωσε σαν πρίγκιπας από τον Φαραώ, επειδή βρέθηκε την Αιγύπτια κόρη του στις όχθες του Νείλου. Όταν όμως αποκαλύφθηκε η πραγματική του καταγωγή, απαρνήθηκε την καταγωγή που του δόθηκε και ηγήθηκε του λαού του -των Εβραίων δηλαδή- προκειμένου να του ελευθερώσει οδηγώντας τους σε μία νέα γη.

6. Ελ Γκρέκο

Υπόθεση: Λίγο πριν ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με την μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα.

7. Νώε για μία εβδομάδα

Υπόθεση: Μία ταινία για όλη την οικογένεια με κεντρικό ήρωα ένα σύγχρονο… Νώε. Από σταρ της τηλεόρασης, ο Ίβαν Μπάξτερ εκλέγεται βουλευτής και μετακομίζει στην Ουάσινγκτον. Η ζωή του εκκεντρικού Ίβαν, όμως, θα αλλάξει ακόμα πιο δραματικά όταν ο Θεός του ζητήσει να φτιάξει μια… κιβωτό.

8. Βαραββάς

Υπόθεση:  Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ’ έναν από τους δύο κατάδικους που έχει, και η επιλογή του πλήθους είναι ο ληστής Βαραββάς. Ενώ όμως ο Ιησούς θα αναστηθεί, ο Βαραββάς θα ζήσει μια πολύ δύσκολη συνέχεια, μέχρι να βρει τη λύτρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1