Πάσχα: Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε διόδια και εθνικές οδούς - Πώς θα αποτραπεί η έξοδος
Στο στόχαστρο και οι βεβαιώσεις για μετακινήσεις κατ' εξαίρεση - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή των μετακινήσεων το Πάσχα.

Εντείνονται από σήμερα Παρασκευή και ενόψει Πάσχα, οι έλεγχοι της Αστυνομίας, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Lockdown: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από τη Δευτέρα 3 Μαΐου

Η Αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία, εκτός των άλλων, όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παραδρόμους εθνικών οδών, προκειμένου να αποτρέψει την μετακίνηση όσων θα προσπαθήσουν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό».

Πάσχα 2021: «Μπλόκο» στις αδικαιολόγητες μετακινήσεις με υπουργική απόφαση

Αναλυτικότερα, φαίνεται πως τα μπλόκα σε διόδια και πλατείες είναι το βασικό εργαλείο της κυβέρνησης προκειμένου να αποτρέψει τις μετακινήσεις και τις συγκεντρώσεις εν όψει του Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις επόμενες ημέρες και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πραγματοποιούνται τεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι προς αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Στον σχεδιασμό της αστυνομίας περιλαμβάνονται εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε λιμάνια και πορθμεία.

Παράλληλα, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι βεβαιώσεις για μετακινήσεις κατ’ εξαίρεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, που επικαλείται το protothema.gr, παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες πολλοί να χρησιμοποιούν διάφορες αφορμές, από συγκομιδή καρπών μέχρι επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία και ιατρικές επισκέψεις, για να μετακινηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψευδείς δηλώσεις επισύρουν ποινικές ευθύνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θα ελέγχονται ακόμη και εκ των υστέρων.

Ένα ακόμα πλάνο της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς, είναι η πιθανότητα να καταργηθούν βεβαιώσεις που έρχονται μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ.

Μια ακόμα πιθανότητα είναι να γίνει καταγραφή και διασταύρωση των στοιχείων με την ΕΡΓΑΝΗ εκ των υστέρων.

Ωστόσο, για τις περιπτώσεις εκείνες που κάποιος έχει όντως ανάγκη να μεταφερθεί σε άλλη πόλη για λόγους υγείας, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του αποδεικτικό έγγραφο.

Σχέδιο “Πλατείες” ενόψει Πάσχα

Σε ό,τι αφορά στις πλατείες, έχει δρομολογηθεί πλάνο αυστηρών ελέγχων προς αποφυγή συγκεντρώσεων.

Το σχέδιο που εξετάζεται βασίζεται στην επιτήρηση της κάθε περιοχής, λειτουργώντας ως ανασταλτικός παράγοντας για όσους προσβλέπουν σε συγκεντρώσεις και κορωνοπάρτι.

Σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα, αναμένεται να κάνει σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;