Προς άνοιγμα η εστίαση με τραπεζάκια έξω και μέτρα
Πότε θα ανεβάσει ρολά η εστίαση - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η εστίαση, σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται σήμερα γνωστές (21/04).

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αυτή την ώρα αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση εστιατορίων και καφέ, αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, αποκλειστικά με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η κυβέρνηση εισηγήθηκε στην επιτροπή να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων αναμένονται μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Δείτε επίσης: Μετακινήσεις από και προς νησιά: Πότε & για ποιους επιτρέπονται

Πάντως, μεταξύ των θεμάτων που η κυβέρνηση έχει προτείνει είναι να υπάρξει μια παράταση σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο στη διάρκεια του οποίου μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες καθώς και να εξεταστεί μια ελαστικότητα στις μικρές οικογενειακές συναθροίσεις στο πλαίσιο της στενής κοινωνικής φούσκας που έχει αναπτύξει κάθε πολίτης.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση.

Η χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των ειδικών.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε πως «η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα» σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Όσο για το εάν θα υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε πως «αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες θα το μάθετε και θα ανακοινωθεί».

Πρόσθεσε πως «η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το άνοιγμα της εστίασης προγραμματίζεται για τις αρχές του επόμενου μήνα.

«Στόχος μας είναι να έχουμε ένα συντονισμένο άνοιγμα των εστιατορίων μετά το Πάσχα».

Με πληροφορίες από kathimerini

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;