Κεραμέως: Εντός Ιουνίου οι Πανελλήνιες 2021 - Τι είπε για Πανεπιστήμια και εξεταστική εαρινού εξαμήνου
Όσα είπε η Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και τις Πανελλήνιες 2021.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέωςσήμερα, Πέμπτη (15/4), αναφέρθηκε στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά και την εξεταστική του Ιουνίου.

Κεραμέως: Τον Ιούνιο οι Πανελλήνιες 2021

Η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι οι Πανελλήνιες 2021 δρομολογούνται για να πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου, όπως έχουν προγραμματιστεί από την αρχή της χρονιάς. Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια.

Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως στάθηκε στα self-tests, με τη βοήθεια των οποίων άνοιγαν τα λύκεια. Η Νίκη Κεραμέως, μάλιστα, τόνισε ότι εντοπίστηκαν εγκαίρως 600 άνθρωποι που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζουν και οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν μεταδώσει τον ιό στα σχολεία.

Τέλος, τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου είναι η επόμενη χρονιά να διεξαχθεί διά ζώσης με πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών.

Κεραμέως: Τι θα ισχύσει για τα Πανεπιστήμια

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και πιο συγκεκριμένα στο άνοιγμα των σχολών, που έχουν εργαστήρια και κλινικές, η Νίκη Κεραμέως είπε:

“Αυτή τη στιγμή επιτρέπονται οι κλινικές για τις σχολές στις επιστήμες υγείας, που είναι στο τελευταίο έτος οι φοιτητές. Έχουμε θέσει ευρύτερα το θέμα των πρακτικών, των εργαστηριακών, των κλινικών και για φοιτητές στο 5ο έτος. Θα το ξαναθέσουμε και αναμένουμε εισήγηση των ειδικών, γιατί θεωρούμε πως είναι μείζον ζήτημα.”

Όσον αφορά τη διανομή των συγγραμμάτων, που έχει καθυστερήσει σε πολλούς φοιτητές, η υπουργός δήλωσε ότι προγραμματίζονται οι παραδόσεις πιο νωρίς από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ σημείωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρχουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες, Τετάρτη (14/3), στην ΕΡΤ η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα οποιασδήποτε άλλης εκπαιδευτικής βαθμίδας θα αποφασιστεί μετά από εισήγηση των ειδικών, και οι ίδιοι θα μάς προτείνουν τα όποια μέτρα είναι τα προσφορότερα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων. Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε, πως η συζήτηση θα αφορά το άνοιγμα των δομών μετά το Πάσχα 2021.

Τέλος, όσον αφορά τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας τόνισε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν τα μαθήματα να γίνουν εξ αποστάσεως στο εαρινό εξάμηνο, ενώ κατέληξε στο ότι γίνονται ακόμη συζητήσεις για το πώς θα γίνουν οι εξετάσει το εαρινό εξάμηνο, αν και ακόμη δεν υπάρχουν εισηγήσεις

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1