Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς & πότε θα γίνει η κηδεία του - Το πρωτόκολλο
Με μόλις 30 άτομα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Την Παρασκευή (09/04) το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο Πρίγκιπας Φίλιππος. Η Βρετανία διανύει περίοδο πένθους από την ανακοίνωση της είδησης αυτής, ενώ, ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία της κηδείας του Δούκα του Εδιμβούργου, που αναμένεται να γίνει με λίγα άτομα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Απριλίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του. Την ίδια μέρα, στις 15:00 το μεσημέρι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλο το έθνος.

Εξαιτίας τόσο της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και της προσωπικής επιθυμίας του ίδιου του Δούκα του Εδιμβούργου, η κηδεία του θα είναι ιδιωτική και θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Για την περίπτωση θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου είχε δημιουργηθεί ειδικό σχέδιο που είχε την κωδική ονομασία Operation Forth Bridge. Μάλιστα, κωδική ονομασία έχει και το σχέδιο δράσης για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτό ονομάζεται Operation London Bridge.

Το σχέδιο Forth Bridge

Σε αντίθεση με το σχέδιο για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου δεν αναμένεται να συνοδευτεί από μεγάλες εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η επιθυμία του ίδιου του Δούκα του Εδιμβούργου και δεν έπαιξε ρόλο μόνο η ηπανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την επιθυμία του θα ταφεί στους Κήπους του Frogmore, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η σορός του θα μεταφερθεί από το κάστρο στο παρεκκλήσι σε ένα ειδικό όχημα τύπου SUV, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο πρίγκιπας. Η υπόλοιπη οικογένεια, με πρώτο τον γιό του Κάρολο και Πρίγκιπα της Ουαλίας, θα ακολουθήσει πεζή. Ενώ, η βασίλισσα θα πάει με δικό της μέσο στον ναό.

Όλες οι δημόσιες πτυχές της κηδείας του συζύγου της Ελισάβετ, όπως οι συνηθισμένες στρατιωτικές παρελάσεις, το λαϊκό προσκύνημα της σορού κλπ., έχουν ακυρωθεί.

Η κηδεία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα λάβει χώρα εξ ολοκλήρου εντός του Κάστρου του Γουίνσδορ. Το Μπάκιγχαμ στην ανακοίνωσή του για την κηδεία, παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην υπάρξουν δημόσιες εκδηλώσεις προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπο το Παλάτι είναι η λίστα των προσκεκλημένων. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μόλις 30 άνθρωποι μπορούν να παραβρεθούν στην κηδεία του συζύγου της βασίλισσας.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του. Από την άλλη, η Meghan Markle,η έγκυος σύζυγός του πρίγκιπα έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Ο εκπρόσωπος του Παλατιού πρόσθεσε ότι η Meghan θέλησε να είναι στο πλευρό του συντρόφου της, όμως, ο γιατρός της δεν το επέτρεψε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
64'
0 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
64'
1 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
5'
51 - 39
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;