Πρίγκιπας Φίλιππος: Έφυγε από τη ζωή ο Δούκας του Εδιμβούργου - Τι προβλέπει το πρωτόκολλο
Τι προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου;

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο πρίγκιπας Φίλιππος. Όπως όλα δείχνουν ότι αναμένεται να κηρυχτεί στη Βρετανία εθνικό πένθος κατά το οποίο οι σημαίες στα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ, το βασιλικό πρωτόκολλο προβλέπει αρκετά πράγματα για αυτό το πένθος.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πέθανε στο κάστρο του Γουίνσδορ, ενώ, την επίσημη ανακοίνωση έκανε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό αρκετά προβλήματα υγείας και είχε παραμείνει στο νοσοκομείο για 28 μέρες, μετά τη λοίμωξη και την επέμβαση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού γράφει τα εξής:

“Με βαθιά θλίψη η Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.”

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Daily Mail, η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου αναμένεται να είναι βασιλική, ενώ όλες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, με εξαίρεση τη σημαία Royal Standard, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία.

Ενώ, με όσα αναφέρει το βασιλικό πρωτόκολλο, με τον θάνατο του συζύγου της, η Βασίλισσα μπαίνει σε μια περίοδο πένθους όπου όλες οι κρατικές της υποθέσεις αναστέλλονται. Η διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου αναμένεται να είναι οκτώ ημερών. Κατά την περίοδο αυτή παύεται ακόμη και η ψήφιση νόμων.

Μετά από αυτό το διάστημα πένθους, η βασίλισσα θα συνεχίσει τα καθήκοντά της “κεκλεισμένων των θυρών”. Στη συνέχεια, η χώρα θα μπει σε περίοδο πένθους 30 ημερών, με την παρέλευση της οποίας η Ελισάβετ θα επιστρέψει στις δημόσιες εμφανίσεις της και τις υποχρεώσεις της.

Από την άλλη, το φέρετρο του Φίλιππου αναμένεται να μεταφερθεί κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες στο βασιλικό παρεκκλήσι στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο. Η βασίλισσα αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να απευθύνει με ένα τηλεοπτικό μήνυμα προς το έθνος, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τη συναισθηματική της κατάσταση.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή προ πανδημίας του κορωνοϊού, κάθε πρωί και για μία εβδομάδα θα πραγματοποιούνταν πρόβες από στρατιωτικό άγημα και κιλλίβαντα, τόσο στους δρόμους του Λονδίνου όσο και στο Γουίνδσορ. Την ημέρα πριν από την κηδεία, το φέρετρο θα μεταφερόταν διαμέσου του δρόμου από το βασιλικό παρεκκλήσι στο παρεκκλήσι της Βασίλισσας ώστε να διευκολυνόταν η μεταφορά του στον κιλλίβαντα.

Μετά από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, δεν πρόκειται να αλλάξει τη σειρά διαδοχής. Ο πρίγκιπας Κάρολος παραμένει πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;