Self test: Ανοίγει η πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς - Αναλυτικά η διαδικασία
Όσα πρέπει να ξέρετε για τα self test και τη διανομή τους.

Σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self test ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης από αύριο, Πέμπτη (08/04) στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή (09/04) στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Self tests: Πότε θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών και εκπαιδευτικών, επομένως, οι υπόλοιποι δικαιούχοι-πολίτες των ηλικιών από 18 έως 67 ετών και οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self test αυτή την εβδομάδα.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες (06/04) και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο.

Μαζί με κάθε τεστ που θα διατίθεται από τα φαρμακεία, κάθε πολίτης θα λαμβάνει και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που θα αφορά τα self test.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (π.χ. εργαζόμενος ή μαθητής), και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται μήνυμα για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας, είτε σε δημόσια δομή οπότε και θα είναι δωρεάν, είτε σε ιδιωτική.

Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self-test και εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση.

Οι μεν εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί, για λογαριασμό τους, οι δε γονείς και κηδεμόνες για λογαριασμό των μαθητών-παιδιών τους.

Self tests για μαθητές

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές, το self-test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στην σχετική πλατφόρμα.

Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο, όταν τα σχολεία ανοίξουν.

Όσοι μαθητές βγαίνουν θετικοί, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουν ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή – η λίστα των δομών θα αναγράφεται στον σχετικό ιστότοπο – προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Όσοι μαθητές και όσες μαθήτριες δεν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση, δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;