Μακρή: Οι Πανελλήνιες 2021 θα γίνουν στην ώρα τους
Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε για το πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2021 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ, αναφέρθηκε και στο voucher 200 ευρώ.

Οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2021 έχουν αρκετό άγχος με το τι θα γίνει, τελικά, με τις εξετάσεις λόγω της πανδημίας και πώς θα διεξαχθούν. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA διαβεβαίωσε ότι “οι Πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους, μέσα στον Ιούνιο, όπως και πέρσι”.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων και υπογράμμισε ότι μόλις οι επιδημιολόγοι δώσουν το πράσινο φως τα πάντα είναι έτοιμα προκειμένου να αρχίσει και πάλι η δια ζώσης εκπαίδευση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο κλειστά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου.”

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες 2021, υπογράμμισε ότι αυτές θα διεξαχθούν στην ώρα τους. Η κ. Μακρή είπε ότι αναμένεται να διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι, χωρίς, όμως, να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

Παράλληλα, η κ. Μακρή σημείωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και καθηγητές μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί. Αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας.”

Η υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να υπάρχει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά και έκανε λόγο για συνεννόηση που υπάρχει με το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε αδιάθετες δόσεις να αξιοποιούνται σε εκπαιδευτικούς.

Τέλος, αναφέρθηκε στο voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές. Η κ. Μακρή τόνισε τα εξής:

“Το ότι θέλουμε όλος ο μαθητικός πληθυσμός να αποκτήσει τεχνολογικό εξοπλισμό, δεν σημαίνει ότι η τηλεκπαίδευση θα μείνει. Αλλά αλίμονο αν ψηφιακά δεν βοηθήσουμε αυτό το κεκτημένο που αποκτήθηκε λόγω πανδημίας, να βελτιωθεί και να παραμείνει ως ένα όπλο.”

Όσον αφορά τα κριτήρια του voucher, υποστήριξε ότι δεν έγινε αδικία και δήλωσε:

Προτιμήθηκαν οι περισσότερο αδύνατοι οικονομικά, και αφού υπάρξει περιθώριο θα επεκταθεί και σε άλλους, οι οποίοι χωρίς να είναι τόσο αδύναμοι, έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;