3 ιστοσελίδες για να πουλήσεις online τα πράγματα που δε χρειάζεσαι
Πώς μπορείς να επωφεληθείς πουλώντας πράγματα που δεν χρειάζεσαι με online τρόπο.

Είτε διανύεις την περίοδο της φοιτητικής σου ζωής, είτε έχεις τελειώσει τη σχολή σου και ψάχνεις δουλειά ή εργάζεσαι, σίγουρα κάποια παραπάνω χρήματα θα ήταν κάτι θετικό. Άλλωστε, σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλεις να κάνεις, αλλά συχνά τα οικονομικά σου ενδέχεται να στέκονται εμπόδιο (εξαιρώντας φυσικά το προσωρινό lockdown).

Η πανδημία του κορωνοϊού , μάλιστα, έχει κάνει την κατάσταση αναζήτησης εργασίας -έστω και προσωρινής- αρκετά δύσκολη, με αποτέλεσμα πολλοί και πολλές να στρέφονται στο internet, ώστε να αποκτήσουν ένα μικρό εισόδημα.

Ένας τρόπος για να βγάλεις μέσω διαδικτύου παραπάνω χρήματα είναι με το να ξεφορτωθείς όλα τα αντικείμενα που δε χρειάζεσαι.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες, όπου μπορείς να πουλήσεις μεταχειρισμένα αντικείμενα, όπως ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια κλπ, σε ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

Αν λοιπόν έχεις όρεξη, θέλεις να ξεφορτωθείς κάποια πράγματα, να βγάλεις κάποια χρήματα και να “χρηματοδοτήσεις” ένα μελλοντικό σου σχέδιο, όπως για παράδειγμα οι καλοκαιρινές σου διακοπές, τότε οι παρακάτω ιστοσελίδες ίσως σε βοηθήσουν.

1. Depop

Το Depop είναι μία πλατφόρμα που μοιάζει σα να ένωσε κάποιος το Instagram με το e-bay. Η λογική του Depop εστιάζει στο ethical fashion, δηλαδή στην ηθική πλευρά της μόδας, και προωθεί την πώληση ρούχων, τα οποία κατά κύριο λόγο είναι second hand και σε καλή κατάσταση.

Βέβαια, αν δημιουργείς δικά σου πράγματα, όπως κοσμήματα ή ρούχα, τότε μπορείς πάλι να τα πουλήσεις στο Depop. Απλώς δώσε έμφαση στις φωτογραφίες, οι οποίες καλό είναι να προσεγμένες, αφού μιλάμε για μία πλατφόρμα, που μοιάζει πολύ με το Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Depop (@depop)

2. Shopify

Το Shopify POS (Point of Sale) ή σκέτο Shopify, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι μία εφαρμογή που σού επιτρέπει να “στήσεις” το δικό σου online μαγαζάκι και να πουλάς πράγματα. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα apps, όπως το etsy, στο Shopify, το οποίο είναι γνωστό και στην Ελλάδα, μπορείς να πουλήσεις και second hand αντικείμενα.

Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι πως το Shopify φαίνεται λίγο πιο περίπλοκο σε σύγκριση με το Depop.

3. Preloved

Το Preloved έχει μεγάλο fan club ανά την υφήλιο, όπως και στην Ελλάδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό είναι πως στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα site, για να πουλήσει κάποιος/κάποια αντικείμενα από δεύτερο χέρι.

Με μία γρήγορη αναζήτηση στην πλατφόρμα του preloved βρήκαμε μεταξύ άλλων από μπλουζάκια μέχρι αγροτεμάχια και σπίτια σε ελληνικά νησιά, τα οποία είναι προς πώληση, αλλά και μία κατηγορία με τίτλο “freeloved”, όπου πολλά άτομα χαρίζουν δικά τους αντικείμενα σε κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2