Πώς είπατε;
Μετά τον τραυματισμό αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ που βρίσκονταν σε επαφή με το κέντρο επιχειρήσεων, απεικονίζονται σε ένα σοκαριστικό βίντεο να ψάχνουν εκδίκηση φωνάζοντας "Θα τους σκοτώσουμε!"

Με αφορμή τις εικόνες αναίτιου ξυλοδαρμού κατά πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το βράδυ της περασμένης Κυριακής, τα χτεσινά επεισόδια που διαδέχθηκε η πορεία στην περιοχή, κατέκλυσαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κατά συνέπεια τα feed όλων μας.

To βράδυ της Τρίτης, δυνάμεις της αστυνομίας και διαδηλωτές επιδόθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους και τα στενά της περιοχής, με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων να παίρνουν φωτιά και να καταγράφουν μακάβρια περιστατικά βίας και μίσους.

Ωστόσο, από όλα τα βίντεο που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα ΜΚΔ, ένα έχει καταφέρει να προκαλέσει αληθινή οργή και τρόμο για όσους έχουμε την αίσθηση ότι ζούμε σε ασφαλείς, δημοκρατικές κοινωνίες.

Το συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζει μία διμοιρία της ομάδας ΔΡΑΣΗ, λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, με ορισμένους εκ των αστυνομικών να βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση και να παρεκτρέπονται λεκτικά.

Μετά από τον τραυματισμό αστυνομικού που σημειώθηκε χτες το βράδυ, μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ που φαίνεται να βρίσκονταν σε επαφή με το κέντρο επιχειρήσεων, απεικονίζονται στο παρακάτω βίντεο να ψάχνουν εκδίκηση για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους, φωνάζοντας τα εξής:

“Πάμε να τους γα***ουμε. Τελειώσαμε! Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!”.

Το απόσπασμα παρακάτω:

Το βίντεο έχει δημοσιευτεί χωρίς περισσότερες πληροφορίες και χωρίς να είναι 100% σαφές τι προηγήθηκε, ωστόσο, από την πλευρά της πλατείας Νέας Σμύρνης, φαίνεται να επικράτησε μεγάλη ένταση, ενώ το σημείο στο οποίο στέκονται οι αστυνομικοί του παραπάνω βίντεο, φαίνεται να απέχει λίγα μέτρα από το σημείο που δέχθηκαν την επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις και τραυματίστηκε σοβαρά ένας από αυτούς.

Από ένα σημείο και μετά, η όλη κατάσταση στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης βγήκε εκτός ελέγχου, με την ομάδα «ΔΡΑΣΗ» της αστυνομίας να πρωταγωνιστεί στα περισσότερα στιγμιότυπα βίας που κυκλοφόρησαν στα social media.

Εξίσου σοκαριστικό είναι και το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο των ΜΚΔ και δείχνει έναν αστυνομικό να τραβάει όπλο στη μέση του δρόμου, στην οδό Θράκης στη Νέα Σμύρνη, αποτυπώνοντας τις ακρότητες που πήραν σάρκα και οστά στους δρόμους της Νέας Σμύρνης χτες το βράδυ.

Ανάμεσα στο υλικό που δημοσιοποίησαν διαδηλωτές και κάτοικοι της περιοχής, περιλαμβάνεται και το καρέ της κεντρικής φωτογραφίας, όπου αστυνομικός, καβάλα στη μηχανή της ομάδας ΔΡΑΣΗ εικάζεται να έχει τραβήξει και να επιδεικνύει το όπλο του, εικόνα που δεν έχει κάνει την εμφάνισή της σε αντίστοιχη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. από τον Δεκέμβριο του 2008.

Δείτε στο παρακάτω post το σχετικό στιγμιότυπο, στο 1.37:

Ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία επίσης αναπαρήχθησαν χτες στο Twitter και αλλού, ανέδειξαν και αυτά περιστατικά αναίτιας αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, όπως το ακόλουθο, όπου αστυνομικός φαίνεται να χαστουκίζει γυναίκα, η οποία εμφανίζεται να τον ρωτά για την προσαγωγή ή σύλληψη πολίτη.

Είναι εικόνες αυτές από εντεταλμένα σώματα για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών; Ρητορική είναι η ερώτηση και μάλλον πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι με την εκπαίδευση των αστυνομικών ομάδων που στέλνουν στους δρόμους για να ελέγχουν την εφαρμογή των νόμων.

Σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ., όπως και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο για κανένα από τα παραπάνω περιστατικά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;