Netflix: 6 ντοκιμαντέρ που μίλησαν για ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες
Μερικά ντοκιμαντέρ που θα σε "ταρακουνήσουν" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021.

Σήμερα, 8 Μαρτίου 2021, είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021.

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021 καθιερώθηκε το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα που αφορούν τις γυναίκες και να προωθηθούν τα δικαιώματά τους. Ωστόσο, η ιστορία της συγκεκριμένης ημέρας είναι αρκετά μεγαλύτερη και εντοπίζεται στο 1909, όταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Η.Π.Α. γιόρτασε ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας την 8η Μαρτίου σε ανάμνηση μίας διαμαρτυρίας 15.000 εργατριών κλωστοϋφαντουργίας, στις 8 Μαρτίου 1908, οι οποίες ζητούσαν  καλύτερες συνθήκες εργασίας, όπως λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερο μισθό και το -φλέγον για την εποχή αίτημα- δικαίωμα ψήφου.

Έκτοτε, η συγκεκριμένη ημέρα σταδιακά διεθνοποιήθηκε και πήρε τη μεγάλη έκταση και σημασία που έχει σήμερα. Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προτείνουμε μερικά ντοκιμαντέρ που θα βρείτε στο Netflix και θα σας προβληματίσουν γύρω από θέματα, τα οποία αφορούν τις γυναίκες, ή σε κάποιες περιπτώσεις θα θαυμάσετε το δυναμισμό και τη μαχητικότητα, που έχουν επιδείξει ορισμένες γυναίκες.

1. Φεμινίστριες: Τι σκέφτονταν;

Υπόθεση: Μέσα από φωτογραφίες της δεκαετίας του ’70 με θέμα τη γέννηση του φεμινισμού, το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη ζωή αυτών των γυναικών και τη διαρκή τους ανάγκη για αλλαγή.

2.Υπόθεση Ρόου: Οι Αμβλώσεις στις Η.Π.Α.

Υπόθεση: Με συνεντεύξεις από υπέρμαχους και πολέμιους των αμβλώσεων, η ταινία ξεσκεπάζει μία πολιτική καμπάνια δεκαετιών με σκοπό την ανατροπή της υπόθεσης Ρόου εναντίον Ουέιντ.

3. Ο Δρόμος προς το Κογκρέσο

Υπόθεση: Μπείτε στα παρασκήνια, καθώς τέσσερις αποφασισμένες γυναίκες, όπως είναι η Alexandria Ocasio Cortzez, προκαλούν τους ισχυρούς πολιτικούς στον αγώνα του 2018 για το Κογκρέσο.

4. Έμμηνες Ρήσεις

Υπόθεση: Στην επαρχία της Ινδία, όπου η περίοδος αποτελεί στίγμα, οι γυναίκες φτιάχνουν φτηνές σερβιέτες με μία νέα μηχανή και οδεύουν προς την οικονομική ανεξαρτησία.

5. Room 2806: The Accusation

Υπόθεση: Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ ακολουθεί την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης του 2011 με τον Γάλλο πολιτικό Ντομινίκ Στρος – Καν στο απόγειο της καριέρας του.

6. Αθώα ή Ένοχη: Η ιστορία της Σιντόια Μπράουν

Υπόθεση: Όταν η Σιντόια Μπράουν καταδικάζεται σε ισόβια, ερωτήματα γύρω από το παρελθόν της, την φυσική της κατάσταση και τον ίδιο το νόμο θέτουν την ενοχή της υπό έντονη αμφισβήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;