Έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις - Ποιες περιοχές αφορά
Ποιες επιχειρήσεις αφορά το έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο θα αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, οι οποίες παρέμειναν κλειστές, μετά από κρατική εντολή, κατά τη διάρκεια των εορτών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή, η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου θα λάβει επιχορήγηση 3.000 ευρώ και κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα αφορά περιοχές, όπως η Δυτική Αττική (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) ή η Κοζάνη που την περίοδο των εορτών ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο, λόγω των εκτάκτων και αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος. Ακριβώς για να δείξουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσμενέστερη θέση από τις άλλες τις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια λόγω μίας ατυχίας και αντιμετώπισης της πανδημίας, θα λάβουν και ευνοϊκότερη μεταχείριση και μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση «υπό εξαιρετικά πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να χειριστεί στα μέτρα των δυνατοτήτων του ελληνικού κράτους και των χρημάτων που διαθέτει τους πόρους έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικοί».

Προανήγγειλε ακόμη ότι θα υπάρξει και ανακοίνωση επιπλέον μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και για το μήνα Απρίλιο εφόσον η πανδημία συνεχίζεται.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
0 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;