Οδήγηση δικύκλου με δίπλωμα αυτοκινήτου: Ποιους αφορά -  Οι προϋποθέσεις
Τι αλλαγές προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για την οδήγηση δικύκλου με δίπλωμα Ι.Χ.

Το Υπουργείο Μεταφορών με άρθρο στο σχέδιο νόμου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη μικροκινητικότητα, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη 02/03, προχώρησε στη θεσμοθέτηση της οδήγησης δικύκλου έως 125 κ.εκ. από κατόχους άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

Αναλυτικότερα, η δυνατότητα οδήγησης δικύκλου μόνο με το δίπλωμα για αυτοκίνητο θα γίνεται υπό τρεις βασικές και αυστηρές προϋποθέσεις και θα αφορά μόνο οδηγούς, οι οποίοι:

-Θα έχουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου τουλάχιστον έξι (6) χρόνια.

-Θα έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών.

-Θα έχουν περάσει από υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση τριων μαθημάτων, χωρίς πάντως να απαιτείται και να περάσουν από εξετάσεις για δίπλωμα μηχανής.

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για μετακινήσεις, ωράρια και SMS

Με το ίδιο νομοσχέδιο, το οποίο αν και εισήχθη στη δημόσια διαβούλευση με 38 άρθρα έφτασε τα 65 μέχρι να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ορίζεται ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων θα μπορούν να οδηγούν με το ίδιο δίπλωμα και μοτοποδήλατο (κατηγορία ΑΜ) εφόσον είναι άνω των 27 ετών και κάτοχοι άδειας οδήγησης κατηγορίας Β για διάστημα άνω των έξι ετών.

Επιπλέον, ορίζεται ξεκάθαρα ότι δεν απαιτείται η κατοχή άδειας οδήγησης για την οδήγηση μοτοποδηλάτων με μέγιστη εκ κατασκευής ανώτατη ταχύτητα έως 25 km/h,, ενώ, εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτω των 18 ετών (επιτρέπεται από τα 16) θα πρέπει να υπάρχει η έγγραφη συναίνεση του προσώπου που ασκεί την επιμέλειά του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1