Eurovision 2021: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Κύπρου - Οι αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει
Με το "El Diablo" θα εκπροσωπήσει η Έλενα Τσαγκρινού την Κύπρο στη Eurovision 2021 και το τραγούδι έχει συγκεντρώσει έντονες αντιδράσεις για τους στίχους του.

Σιγά σιγά αρχίζουν να κυκλοφορούν τα τραγούδια και να γίνονται γνωστοί οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν τις διάφορες χώρες της Ευρώπης στη Eurovision 2021. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση, όμως, οι χώρες προετοιμάζονται πυρετωδώς για να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή του Πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα είχαμε και την αποκάλυψη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό.

To Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και η Panik Records ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του music video για το «El Diablo», το οποίο θα ερμηνεύσει η Έλενα Τσαγκρινού και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2021. Το κομμάτι το έχουν γράψει οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa. Το music video που κυκλοφόρησε στο YouTube το απόγευμα του Σαββάτου, είναι σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπενιουδάκη.

Το τραγούδι έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Happy Hour» του ΡΙΚ1. Από τότε και μετά έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις από μία μερίδα του κοινού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη E L E N A T S A G R I N O U (@elenatsagkrinou_official)

Το κρατικό κανάλι της Κύπρου, ΡΙΚ, έχει δεχθεί απειλές, ενώ, έχει ξεκινήσει διαδικτυακή καμπάνια για ακύρωση της συμμετοχής από αυτοαποκαλούμενους “χριστιανούς”. Μέσα σε όλα αυτά, το μεσημέρι του Σαββάτου ένας άνδρας κατάφερε να εισέλθει στο προαύλιο του κρατικού καναλιού, ΡΙΚ, για να διαμαρτυρηθεί για την επιλογή του εν λόγω τραγουδιού. Οι αντιδράσεις φαίνεται να έχουν ξεκινήσει από τον τίτλο του τραγουδιού “El Diablo”.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, ο άνδρας φώναζε και εξύβριζε τους εργαζόμενους του ΡΙΚ. Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία, η οποία λαμβάνει καταθέσεις από τους μάρτυρες του επεισοδίου και από τον διαμαρτυρόμενο.

Πέρα από αυτό το ακραίο περιστατικό, η Διεύθυνση του ΡΙΚ έχει δεχθεί, επίσης, απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο, που απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά στο κρατικό κανάλι. Μετά από αυτές τις διαμαρτυρίες το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του κομματιού και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τραγούδι:

“Εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El Diablo”. Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία.

Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.”

Mε καμπάνια στην πλατφόρμα Avaaz ζητείται η ακύρωση της συμμετοχής του τραγουδιού. Η περιγραφή της καμπάνιας αναφέρει:

“Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού, Έλενα Τσαγκρινού, βρέθηκε καλεσμένη μέσω Skype στην εκπομπή “Καλύτερα Δεν Γίνεται” και μίλησε για την συμμετοχή της στο διαγωνισμό ενώ απάντησε και για τις αντιδράσεις. Όπως δηλώνει η ίδια:

“Τώρα ηρεμώ, δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο για την συμμετοχή. Μου έκαναν ανάθεση και τρελάθηκα από την αρχή με το τραγούδι… Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Ο στίχος του El Diablo είναι μεταφορικός και κάθε καλλιτέχνης θα το εκφράσει με κάθε του δυναμική. Από την στιγμή που είναι ένα καλό τραγούδι, δεν τίθεται θέμα για όλα αυτά που ακούγονται. Είναι ξεκάθαρα η σχέση με έναν αλήτη που στην ουσία εγώ από αυτόν λυτρώνομαι και τελικά βγαίνω δυνατή.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;