3 συμβουλές για να διαβάζεις περισσότερα βιβλία στον ελεύθερο χρόνο σου
Βάλε το διάβασμα στη ζωή σου!

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ένα πολύτιμο “αγαθό”, το οποίο είναι δυνατόν να μας προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση και χαλάρωση. Ένα από τα ελάχιστα καλά που έχει φέρει η καραντίνα είναι χωρίς καμία αμφιβολία η αύξηση του ελεύθερου χρόνου, τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως και αναλόγως των ενδιαφερόντων μας.

Πολλοί άνθρωποι, λοιπόν, αγαπούσαν το διάβασμα (όχι για το Πανεπιστήμιο), αλλά λόγω του γρήγορου ρυθμού ζωής τους δε μπορούσαν να διαβάσουν όσο ήθελα. Δεδομένου, όμως, ότι δε μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο, όπως θα κάναμε υπό φυσιολογικές συνθήκες, που η έξοδος ήταν κάτι απλό, εύκολο και προσιτό, πολλοί επιστρέφουν στο αγαπημένο “άθλημα”: Το διάβασμα.

Πώς, όμως, γίνεται όχι μόνο να ξεκινήσεις το διάβασμα, αλλά να το πας σε άλλο επίπεδο διαβάζοντας περισσότερα βιβλία;

Συνέχισε να διαβάζεις, και θα μάθεις!

1. Ο χώρος είναι σημαντικός

Ο χώρος που θα αποφασίσεις να διαβάσεις παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στην “καλλιέργεια” του συγκεκριμένου χόμπι. Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε ο ψυχολόγος Roy Baumeister  και οι συνάδελφοί του το 1998, όταν δεν υπάρχουν αντεπερισπασμοί είναι πιο εύκολο και εφικτό να επικεντρωθείς σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Να το πούμε πιο απλά: Αν έχεις το κινητό σου δίπλα σου είναι πιθανότερο να διαβάσεις ελάχιστα ή και καθόλου, καθώς μάλλον θα υποκύψεις στον πειρασμό και θα ασχοληθείς με αυτό. Επομένως, βρες ένα χώρο με όσο το δυνατόν λιγότερους αντιπερισπασμούς, όπως είναι για παράδειγμα η τηλεόραση και ο υπολογιστής σου, και αφέσου.

2. Τι βιβλία να διαβάσεις

Όχι, δεν αναφερόμαστε στο είδος του βιβλίου, αλλά στο βιβλίο ως βιβλίο. Αν και δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τα e-books και τα audiobooks, τα οποία γενικώς “σαρώνουν”, ίσως είναι καλό να δώσεις προτεραιότητα στο παλιό, καλό βιβλίο με τις κανονικές σελίδες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να νιώσεις πιο “δικό σου” αυτό που διαβάζεις, ενώ δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη σίγουρα ένα κανονικό βιβλίο θα ωφελήσει την υγεία σου και ιδιαίτερα την όρασή σου.

3. Πάντα υπάρχει λίγος χρόνος

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δουλεύουν κανονικά εν μέσω καραντίνας, ίσως θεωρείς ότι και πάλι δεν υπάρχει χρόνος για διάβασμα, αφού από άποψη χρόνου δεν έχουν αλλάξει και πολλά στη ζωή σου. Και εδώ κάνεις λάθος, γιατί πάντα υπάρχει χρόνος για να διαβάσεις. Αν πηγαίνεις στη δουλειά σου ακόμη χρησιμοποιώντας ΜΜΜ, τότε μπορείς να διαβάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αν πάλι κάνεις διαλείμματα, τότε μπορείς να διαβάσεις έστω και για 10 λεπτά εκείνη την ώρα. Υπάρχουν  πολλά μικρά “κενά” κατά τη διάρκεια της ημέρας, που μπορείς να ξεκλέψεις προκειμένου να διαβάσεις. Αν ενώσεις αυτά τα κενά, μάλιστα, θα διαπιστώσεις ότι χτίζεται μία συνήθεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;