Φοιτητική ζωή: 4 τρόποι για να οργανώσεις το διάβασμά σου στο εαρινό εξάμηνο
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να εντάξεις το διάβασμα στην καθημερινότητά, συνέχισε να διαβάζεις.

Το διάβασμα είναι μία από τις κυριότερες υποχρεώσεις που θα έχεις κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής. Αν και πολλές φορές οι περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες παραλείπουν το διάβασμα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής, θα συνιστούσαμε να μην “ακολουθήσεις” αυτό το δρόμο.

Και αυτό γιατί αναπόφευκτα κάποια στιγμή η εξεταστική θα σού χτυπήσει την πόρτα φέρνοντας μαζί της την υποχρέωση του διαβάσματος. Ειδικά αν είσαι επί πτυχίω ή αν αγχώνεσαι πολύ εύκολα και θέλεις να αποφύγεις το άγχος της εξεταστικής, τότε το διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου είναι απαραίτητο.

Δεδομένου ότι η έναρξη του εαρινού εξαμήνου είναι προ των πυλών, ακολουθούν μερικές συμβουλές, ώστε να εντάξεις το διάβασμα στην καθημερινότητά σου.

1. Κεφάλαιο: Σημειώσεις

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πρόσβαση σε σημειώσεις. Αν είσαι επί πτυχίω, τότε αυτό σημαίνει ότι χρωστάς μαθήματα και έχεις ήδη βρει κάποιες σημειώσεις δικές σου ή άλλων. Φρόντισε λοιπόν να ενημερωθείς για τυχόν εξελίξεις, αφού μπορεί να έχουν γίνει μικρές προσθαφαιρέσεις στην ύλη.

Αν πρόκειται για ένα νέο μάθημα αρχικά είναι σημαντικό να το παρακολουθείς. Ωστόσο, αν είσαι αποφασισμένος να μην το παρακολουθήσεις, τότε ψάξε για σημειώσεις παλαιότερων από φίλους ή βιβλιοπωλεία και σιγουρέψου ότι γνωρίζεις κάποιον που το παρακολουθεί, ώστε να μάθεις τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ύλη.

2. Τρόποι οργάνωσης χρόνου

Ίσως σού ακούγεται ασήμαντο ή και υπερβολικό, αλλά μία agenda ή ένα planner, μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανώσεις το χρόνο σου αποτελεσματικά και με ευκολία. Εκεί μπορείς να γράφεις τις σημαντικότερες ημερομηνίες, όπως πότε έχεις μάθημα, πότε πρέπει να παραδώσεις εργασίες, και οτιδήποτε πρέπει να θυμάσαι για την σχολή σου.

Την agenda ή το planner πρέπει να το κοιτάς τουλάχιστον μία με δύο φορές την ημέρα, ώστε να μην ξεχνάς σημαντικές ημερομηνίες. Αν μάλιστα αγοράσεις μία όμορφη με ένα γνωμικό ή όμορφες εικόνες απ’ έξω, θα έχεις παραπάνω λόγους να ασχοληθείς μαζί της, και κατ’ επέκταση με την οργάνωση του χρόνου σου.

3. Διάβασμα και στόχοι

Κατά τη διάρκεια του διαβάσματός σου είναι καλό να θέτεις στόχους. Φυσικά, δεν εννοούμε αποκλειστικά στόχους, όπως το να διαβάσεις για παράδειγμα 30 σελίδες, αλλά στόχους που σχετίζονται με την κατανόηση κάποιου βασικού αντικειμένου για την ενότητα με την οποία ασχολείσαι. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα μπορείς να σταματήσεις την αναβλητικότητά σου, που σίγουρα ευθύνεται για πολλές ώρες χαμένου κόπου στο διάβασμα.

4. Και πότε να διαβάσω;

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις τον εαυτό σου, τις ανάγκες του και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Έτσι, είσαι πρωινό τυπάκι, θα ήταν καλό να τοποθετήσεις το διάβασμά σου τις πρωινές ώρες, που δεν έχεις μαθήματα να παρακολουθήσεις. Έτσι, το διάβασμά σου θα είναι παραγωγικό και -φυσικά- αποδοτικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;