Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά
Κεραμέως: Τίθεται επί τάπητος το θέμα της επέκτασης της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως σήμερα, Παρασκευή (12/2), σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, παραμένει ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος λόγω του κορωνοϊού, όπως συνέβη και την περσινή σχολική χρονιά.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

“Και πέρυσι αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός τα εξετάζουμε όλα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας προκειμένου να δούμε τι μέτρα μπορεί να χρειαστούν για τη σωστή κάλυψη της ύλης. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε επεκταθεί το σχολικό έτος. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι και τα εξετάζουμε στο πλαίσιο αυτό”

Ακόμη, η  Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, η διδακτέα ύλη προχωράει κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, με δεδομένο πως «τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία» όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα στην κοινωνία, αντίστοιχα αναμένεται να είναι και στα σχολεία, συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ακόμη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε πως το επόμενο νομοσχέδιο που θα σχετίζεται με την εκπαίδευση και θα έρθει στη Βουλή, θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολείο με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο. Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που μόλις υπερψηφίστηκε,  δήλωσε πως θεωρεί ότι θα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα λέγοντας μάλιστα πώς έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;