Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα απαγορεύεται να πωλούνται - Τι προβλέπει η ΚΥΑ
Από τη Δευτέρα (08/02) μεγαλώνει η λίστα με τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή (05/02), αρκετά πρόσθετα μέτρα έρχονται για να διαλευκάνουν αρκετές δραστηριότητες. Ένα από αυτά είναι και η επαναφορά των “κόκκινων κορδελών” από την Δευτέρα στα ράφια των σούπερ μάρκετ στις μητροπολιτικές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, σε περιοχές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα απαγορεύονται να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ συγκεκριμένα προϊόντα. Οι εν λόγω απαγορεύσεις αφορούν και τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, σε συγκεκριμένες όμως κατηγορίες προϊόντων, καθώς με την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων, αλλάζει και η διαδικασία πώλησής τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, απαγορευόταν μόνο η πώληση παιχνιδιών. Σύμφωνα, όμως, με την υπουργική απόφαση, σε αυτές τις περιοχές, απαγορεύεται η πώληση στα σούπερ μάρκετ και των εξής προϊόντων:

  • Παιχνιδιών,
  • Υποδημάτων,
  • Ρούχων,
  • Ηλεκτρικών συσκευών

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπεται να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Κυριακή και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουάριου, μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα και μανάβικα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα είναι ανοιχτά έως τις 17:00 το απόγευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;