Lockdown: Απαγόρευση του take away το Σαββατοκύριακο - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης
Απαγόρευση του take away το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Τι ακριβώς ισχύει;

Στα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα. Όπως έκανε γνωστό το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σταματά το take away από τα καταστήματα εστίασης για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

“Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει.”

Όπως διευκρίνισε και ο ίδιος, το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού, το υπουργείο διευκρινίζει πως η απαγόρευση του take away δεν ισχύει σήμερα, αλλά από την Κυριακή (07/02) και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την απαγόρευση του take away:

“Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;