Lockdown: Τι αλλάζει σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Ωράριο και ημέρες λειτουργίας
Τι αλλάζει με το ωράριο και τις ημέρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων.

Η χθεσινή ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού φέρνει νέα δεδομένα για σούπερ μάρκετ και καταστήματα από το Σάββατο (06/02).

Τα σούπερ μάρκετ στις “κόκκινες” περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο, περιορισμένο ωράριο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα τα σούπερ μάρκετ να κλείνουν νωρίτερα, δηλαδή να κλείνουν στις 17:00, ώστε ο κόσμος να προλαβαίνει να επιστρέψει στην οικία του, πριν την απαγόρευση στις μετακινήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα σούπερ για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει.

Το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις συνεχίζεται κανονικά, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 “Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)”, ή να μετακινηθούν με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Για ό,τι αφορά τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. Τέλος, κατά τον χρόνο παραμονής στα ταμεία, οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όπως έγιναν κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, “αξιολογήθηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφασίστηκε κατ’ αρχήν η ένταξη στις ”κόκκινες” περιοχές τής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής”. Έτσι, μαζί με την Αττική, στις περιοχές αυτές τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του “click in shop”, που ίσχυε έως σήμερα για καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και βιβλιοπωλείων, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στο κατάστημα έπειτα από ραντεβού.
  • Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με τη μέθοδο του “click away” και μόνο τις καθημερινές.
  • Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες αισθητικής, ΚΤΕΟ και καταστήματα ΟΠΑΠ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με τα μέτρα που υπήρχαν μέχρι σήμερα.
  • Λιανεμπόριο, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής αλλά και λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα. Η διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου). Τα μόνα καταστήματα που θα μπορούν να λειτουργούν το Σάββατο είναι σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, βενζινάδικα και φαρμακεία, που θα λειτουργούν μεταξύ 07:00 και 17:00. Αυτό εξαιτίας της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 σε Αττική και Θεσσαλονίκη για τα Σαββατοκύριακα.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, τα καταστήματα αυτά θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή μεταξύ 07:00 και 20:00, όπως ισχύει έως σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;