Οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα με την εξεταστική
Η εξεταστική είναι μία... δύσκολη περίοδος για όλους τους φοιτητές.

Η φοιτητική ζωή έχει τα καλά της, αλλά έχει και τα λίγο, λιγότερο καλά. Αυτό είναι η εξεταστική. Είναι η περίοδος που όλοι οι φοιτητές τρέχουν για να βρουν σημειώσεις, να τελειώσουν την ύλη και να περάσουν όσα περισσότερα μαθήματα γίνεται. Ειδικά, αν χρωστάνε αρκετά.

Η εξεταστική περίοδος είναι περίπου ένας μήνας, όμως, με τον κορωνοϊό και την εξ αποστάσεως εξέταση, μπορεί είτε να έχει συρρικνωθεί αυτή η περίοδος και να δίνεις σε μία μέρα πάνω από δύο μαθήματα, είτε να έχει επεκταθεί και να έχεις μεγάλα κενά ανάμεσα στα μαθήματα που έχεις να δώσεις.

Πώς θα την παλέψεις, όμως, μέσα στην εξεταστική;

1. Σωστή διατροφή

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για να μπορέσεις να έχεις ενέργεια και το μυαλό σου να μπορεί να συγκεντρωθεί είναι η διατροφή που κάνεις. Δοκίμασε τροφές όπως αβοκάντο, ανανά και κάποια superfoods όπως goji berries και blueberries. Μπορείς, επίσης, να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που έχει συχνά και μικρά γεύματα για να μην υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που τρως πολύ και μετά το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να ξαπλώσεις.

2. Πρόγραμμα ύπνου

Τέρμα πια τα ξενύχτια και ο ύπνος μέχρι το μεσημέρι. Πρέπει να αρχίσεις να ρυθμίζεις τον ύπνο σου. Να πηγαίνεις νωρίς στο κρεβάτι και να ξυπνάς νωρίς. Εντάξει, δεν είπαμε να ξυπνάς και από τις 08:00.

Αυτό θα κάνει τον εγκέφαλο σου να δουλέψεις σωστά και να συγκρατήσει περισσότερες πληροφορίες. Μάλιστα, θα σε κάνει να είσαι και πιο παραγωγικός, καθώς θα έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου.

3. Κάνε το διάβασμα, παιχνίδι

Δοκίμασε να φτιάξεις διάφορα κουίζ για να τεστάρεις τις γνώσεις σου πάνω στο αντικείμενο που μελετάς. Μπορείς, επίσης, να ψάξεις παλιά θέματα και να κάνεις τις ερωτήσεις σαν σε τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων με τους φίλους και τους συμφοιτητές σου. Άνοιξε, λοιπόν, μία βιντεοκλήση και δες ποιος θα απαντήσει τις περισσότερες.

4. Δώσε τα μαθήματα στα οποία αισθάνεσαι προετοιμασμένος

Μην πας στη σχολή με το σκεπτικό “Θα δώσω όσα είναι και όποιο περάσω”. Είναι προτιμότερο να δώσεις λιγότερα μαθήματα και να είσαι σωστά προετοιμασμένος παρά να δώσεις ότι υπάρχει και να παίξεις με τις πιθανότητες. Αν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για τα μαθήματα, θα έχεις και την αίσθηση της ολοκλήρωσης, καθώς κάθε ένα που θα δίνεις θα το περνάς κιόλας (ή τουλάχιστον, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες). Αν τα δώσεις όλα και περάσεις μόνο δύο/ τρία, τότε, θα απελπιστείς και δε θα έχεις διάθεση σε όλο το εξάμηνο. Μη σου πω και στην επόμενη εξεταστική.

5. Πήγαινε μια βόλτα

Το SMS με κωδικό 6 θα έχει πάρει φωτιά μέσα στην εξεταστική. Όμως, τώρα τη χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ αυτή τη βόλτα. Να βγεις λίγο από το σπίτι, να βάλεις ακουστικά και να ακούσεις μουσική με σκοπό να αφήσεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί και να “φύγει” από το διάβασμα και το άγχος της εξεταστικής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;