Σχολεία: Επόμενο βήμα το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων - Πώς θα δοθούν οι βαθμοί τετραμήνου
Σχολεία: Η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των Λυκείων και των Γυμνασίων, καθώς και στην επαναλειτουργία της εστίασης και των χιονοδρομικών κέντρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, ξεκαθάρισε τα εξής:

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων” ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

“Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν”.

Με αυτό τον τρόπο θέλησε να τονίσει ότι τα χιονοδρομικά κέντρα και η εστίαση θα παραμείνουν κλειστά, καθώς στόχος της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων είναι πρωτίστως το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση στοχεύει στην επίσπευση επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων προχωρά η κυβέρνηση, επειδή η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, καθώς οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών, ειδικά αυτών που φοιτούν στο Λύκειο είναι αυξημένες.

Ως πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου, αφού απαιτείται ένα περιθώριο μερικών ημερών, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στα σχολεία τους για την δια ζώσης διδασκαλία.

Σχολεία: Τι ζητούν οι καθηγητές για το άνοιγμα των σχολείων

Οι καθηγητές από την πλευρά τους ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την επιστροφή στα σχολεία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές, Ακόμη, ζητούν τέστ για τον κορωνοϊό, ενώ ζητούν οι εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα τέστ στους εκπαιδευτικούς προχωρούν με εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς, ενώ δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη από την Πολιτεία για τον εμβολισμό των εκπαιδευτικών έστω με προτεραιότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες των δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι διδάσκουν στα σχολεία.

Μιλώντας στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων θα αποφασιστεί πιθανότατα την Παρασκευή (21/1) από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας.  Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως πολλοί επιστήμονες παραμένουν διστακτικοί όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά. Παρ’ όλα αυτά κατανοούν την τεράστια ανάγκη που υπάρχει να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης διδασκαλία και, κυρίως, τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, τα οποία σε λίγους μήνες θα κληθούν να εξεταστούν στις Πανελλήνιες 2021.

Σχολεία: Πώς θα δοθούν οι βαθμοί τετραμήνου

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν οι βαθμοί του Α’ τετραμήνου των μαθητών και των μαθητριών στους γονείς τους μέσω email από τα σχολεία. Στη συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Επιπλέον, ειδικά κατά το σχολικό έτος 2020-21, εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο ωριαία γραπτή δοκιμασία που προβλέπεται, αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;