Jim Carrey: 5 ταινίες που σημάδεψαν την καριέρα του γνωστού ηθοποιού
Ο Jim Carrey γίνεται 59 και εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ταινίες του για να του ευχηθούμε "χρόνια πολλά".

Ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς του Hollywood γίνεται σήμερα 59 ετών. Πρόκειται για τον Jim Carrey, τον καναδοαμερικάνο ηθοποιό που έχει γίνει γνωστός μέσα από κωμικούς ρόλους σε ταινίες όπως “Η Μάσκα” και το “Ντετέκτιβ Ζώων”, αλλά έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές και για δραματικούς ρόλους.

Ο Τζέιμς Γιουτζίν Κάρεϊ γεννήθηκε στο Νιού Μάρκετ της πολιτείας Οντάριο του Καναδά στις 17 Ιανουαρίου 1962. Από μικρός στεκόταν μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού του και έκανε διάφορες κωμικές γκριμάτσες, τις οποίες επαναλάμβανε στις οικογενειακές συνάξεις και σε φιλικές παρέες, σκορπώντας άφθονο γέλιο. Εκεί ανακάλυψε ότι ήταν γεννημένος ηθοποιός.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρίστευσε στην κωμωδία, λοιπόν!

Για να του ευχηθούμε “χρόνια πολλά”, σου έχουμε τις καλύτερες ταινίες του γνωστού ηθοποιού. Πολλές από αυτές θα τις έχεις δει, άλλες θα πρέπει οπωσδήποτε να τις δεις.

Ντετέκτιβ Ζώων

Υπόθεση: Ο Έις Βεντούρα είναι ο μοναδικός ντετέκτιβ «Ζώων». Για να μπορέσει να τα καταφέρει κανείς στο επάγγελμά του, πρέπει να μπορέσει να μπει στην ψυχολογία ενός ζώου-εγκληματία. Ο Βεντούρα αναλαμβάνει δράση, όταν κάποιος κλέβει τη μασκότ μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ένα δελφίνι. Άραγε ποιος θα ήθελε να κλέψει ένα δελφίνι και γιατί;

Η ταινία είναι αυτή που απογείωσε την καριέρα του Τζιμ Κάρεϊ και βασίζεται σε δικό του σενάριο.

Η Μάσκα

Υπόθεση: Ο Στάνλεϊ Ιπκις, ταμίας σε τράπεζα, αγαθός και συνεσταλμένος, αποφασίζει να βάλει τέρμα στην άχαρη ζωή του. Μόλις τον πέταξαν έξω από ένα κλαμπ και τον ταπείνωσαν για πολλοστή φορά. Έτσι, όπως στέκεται στον μόλο προσπαθώντας να βρει το κουράγιο να πηδήξει στη θάλασσα, παρατηρεί κάτι να επιπλέει στην επιφάνεια. Πιστεύοντας πως πρόκειται για άνθρωπο που πνίγεται, πηδάει στο νερό για να τον σώσει. Τελικά, όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται απλώς για μία μάσκα. Το ίδιο βράδυ ο Στάνλεϊ φορά τη μάσκα και ξαφνικά ο ασθενικός και δειλός ταμίας μεταμορφώνεται σε έναν σούπερ άντρα, γεμάτο ενέργεια, στιλ και γοητεία, έτοιμο να κατακτήσει την πανέμορφη Τίνα Καρλάιλ, τραγουδίστρια στο Κόκο Μπόνγκο Κλαμπ. Μόνο που η τελευταία «ανήκει» στον Ντόριαν Τάιρελ, τον αρχιμαφιόζο της πόλης…

Μία από τις πιο κλασσικές ταινίες του γνωστού κωμικού. Βασίζεται σε κόμικς και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της καριέρας τους.

The Truman Show

Υπόθεση: Ένας 30χρονος υπάλληλος αγνοεί ότι ο ειδυλλιακός κόσμος που τον περιτριγυρίζει αποτελεί ντεκόρ της πιο δημοφιλούς σαπουνόπερας, με θέμα τη σε ζωντανή μετάδοση καθημερινή ζωή του.

Ένας από τους πιο δραματικούς ρόλους του Κάρεϊ σε μία από τις ταινίες του αγαπημένου κωμικού που πρέπει να δεις. Παρόλο που η ταινία έφτασε στα Όσκαρ, ο γνωστός ηθοποιός δεν κατάφερε να κερδίσει μία υποψηφιότητα για την ερμηνεία του.

Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού

Υπόθεση: Ο Τζόελ απευθύνεται σε μια κλινική “διαγραφής της μνήμης” για να του σβήσουν κάθε ανάμνηση από τη σχέση του με την πρώην αγαπημένη του Κλεμεντάιν. Όμως στη διάρκεια της διαδικασίας αλλάζει γνώμη και προσπαθεί να κρύψει τις μνήμες από την ερωτική τους σχέση στο λαβύρινθο του εγκεφάλου του! Ένα ακόμα παλαβό σενάριο του Τσάρλι Κάουφμαν, που θα μπορούσε να λέγεται “Στο μυαλό του Τζιμ Κάρεϊ”. Το πιο επιτυχημένο του.

Η καλύτερη ταινία στη φιλμογραφία του Κάρεϊ αποτελεί και ένα περίεργο ταξίδι στις αναμνήσεις, αλλά και στα άδυτα μίας σχέσης. Η Kate Winslet είναι φανταστική στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ο Κάρεϊ μας δείχνει μία ακόμα πλευρά του.

Sonic The Hedgehog

Υπόθεση: Ο Σόνικ, ένας απίστευτα γρήγορος ανθρωπόμορφος σκαντζόχοιρος, κι ένας νεαρός αστυνομικός θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για να σταματήσουν τα σχέδια του σατανικού δρ. Ρομπότνικ για παγκόσμια κυριαρχία.

Η μεγάλη επιστροφή του Κάρεϊ σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στις δυνατότητες του ως κωμικός ηθοποιός. Θα τον δούμε σίγουρα και στο σίκουελ της ταινίας, αλλά πραγματικά κλέβει την παράσταση ως δρ. Ρομπότνικ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1 
  
  
 1