E- learning με θέμα
Δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για το e-learning με θέμα "Κυκλική Οικονομία: Μετάβαση και Στρατηγικές".

Περιγραφή:  Την τελευταία δεκαετία παρουσιάζεται επιτακτική η ανάγκη για μετάβαση της οικονομίας μας σε ένα πιο κυκλικό μοντέλο, όχι μόνο από το όλο και πιο απαιτητικό και αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και από τις εμφανείς επιπτώσεις του υφιστάμενου γραμμικού οικονομικού μοντέλου στο περιβάλλον, στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία.

Το αντικείμενο του προγράμματος είναι να παρέχει την απαραίτητη γνώση για τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας, τις υφιστάμενες νομοθεσίες καθώς και τις νέες νομοθετικές εξελίξεις, για την ανάγκη μετάβασης από τη γραμμική στη κυκλική οικονομία, και τα οφέλη από την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων, την αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης των πόρων, την εισαγωγή στις αρχές του κυκλικού σχεδιασμού και της κυκλικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, logistics/reverse logistics, εφαρμογή των κυκλικών αρχών στις προμήθειες, και διαχείριση της μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία.

Αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, πέρα από το να παρέχει τις θεωρητικές γνώσεις σχετικά με την κυκλική οικονομία, να προάγει την καλλιέργεια μιας νοοτροπίας αειφορίας και οικολογικά υπεύθυνης στάσης πολιτών έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας. Η τεχνολογική καινοτομία από μόνη της δεν είναι επαρκής για να επιτευχθούν οι συστημικές αλλαγές που απαιτούνται για τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Μια βιώσιμη μετάβαση στην κυκλική οικονομία προϋποθέτει μια συλλογική υιοθέτηση των αρχών της. Επομένως, μέσω αυτής εκπαίδευσης, παρέχονται τα κατάλληλα εφόδια στους συμμετέχοντες ώστε να μεταμορφωθούν σε φορείς της αλλαγής για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Επιπρόσθετα, σημαντική είναι και η διαμόρφωση ενός συνόλου δεξιοτήτων και ικανοτήτων και της νοοτροπίας επαγγελματιών που πιθανών να είναι σε καίριες θέσεις, επομένως μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των απαιτούμενων αλλαγών μέσω της διδασκαλίας, της εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και της συνεργασίας με πρωτοβουλίες που καθοδηγούνται από τη βιομηχανία ή τους φοιτητές.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει διευρυμένες γνώσεις στα θέματα της κυκλικής οικονομίας, της κατανόησης των κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων, της κυκλικής παραγωγής και κατανάλωσης, και να παρέχει τους καταρτιζόμενους γνώση για τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και πως αυτή επηρεάζει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, καθώς και να εφοδιάσει με γνώσεις και δεξιότητες οι οποίες θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να είναι φορείς της αλλαγής.

Κόστος: 300€

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 30/01/2021

Έναρξη Μαθημάτων: 03/02/2021

Λήξη Μαθημάτων: 31/03/2021

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του e-learning.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;