WandaVision: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την πρώτη τηλεοπτική σειρά του MCU
Η νέα σειρά "WandaVision" σηκώνει της αυλαία της 4ης φάσης του MCU και θα φέρει πολλές αλλαγές σε αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν.

Μετά από ένα χρόνο αποχής, το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel επιστρέφει με την πρώτη του σειρά. Το MCU υπό την καθοδήγηση του Kevin Feige έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα franchises στον κόσμο και μετά το “Avengers: Endgame” ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στον χώρο της τηλεόρασης με τη σειρά “WandaVision“.

Η σειρά με πρωταγωνιστές την Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) και τον Vision (Paul Bettany) αποτελεί ένα πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για το μέλλον του franchise. Ο Feige έχει κάνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η σειρά θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και η ιστορία της θα συνεχίσει σε δύο(!) ταινίες. Η τρίτη ταινία του Spider-Man και η δεύτερη ταινία του Doctor Strange με τίτλο, “Doctor Strange in The Multiverse of Madness”, θα συνεχίσουν την ιστορία της Wanda.

Το “WandaVision” ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου μέσα από το Disney+ και σου έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά που χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα σειρά που θα σε καθηλώσει!

Το “WandaVision” είναι μια ασυνήθιστη σειρά με πρωταγωνιστή ένα ασυνήθιστο ζευγάρι

Το “ασυνήθιστο” είναι το όνομα του παιχνιδιού όταν πρόκειται για την πρώτη σειρά του MCU στο Disney+. Οι φωτογραφίες και τα τρέιλερς που έχουμε δει από τη σειρά δείχνουν ένα ταξίδι στο χρόνο με τη Wanda και τον Vision να γίνονται ένα ζευγάρι των 50s, 60s, 70s, 80s κλπ. Το ταξίδι αυτό στο χρόνο κάτι δυσοίωνο κρύβει, καθώς, όπως θυμάσαι, ο Vision είχε πεθάνει στο τέλος του “Avengers: Infinty War”.

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πώς επανενώθηκαν η Wanda και ο Vision, αλλά αν κρίνουμε από τα τελευταία teaser, η απάντηση σίγουρα θα είναι πολύ σουρεαλιστική.

Το “WandaVision” θα έχει εννέα επεισόδια

Η Disney ανακοίνωσε στις 4 Ιανουαρίου ότι το “WandaVision” θα έχει εννέα επεισόδια, έτσι, θα γίνει μία από τις σειρές με τα περισσότερα επεισόδια στο Disney+. Η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εκπομπές όπως “The Falcon and the Winter Soldier” και “Loki” θα έχουν από έξι επεισόδια. Ενώ, η σειρά κινουμένων σχεδίων “What If…;”, το οποίο είναι ουσιαστικά μία διαφορετική προσέγγιση στο Marvel Cinematic Universe, αναμένεται να προβληθεί για 10 επεισόδια.

Οι στιχουργοί του “Frozen” δημιούργησαν διάφορα πρωτότυπα τραγούδια για τη σειρά

Η Kristen Anderson-Lopez και ο Robert Lopez, το διάσημο ζευγάρι που δημιούργησαν τα επιτυχημένα τραγούδια για το “Frozen” της Disney, έγραψαν μοναδικά τραγούδια για πολλά επεισόδια της νέας σειράς. Όπως δήλωσε η Kristen σχετικά με το soundtrack της νέας σειράς του MCU:

“Μας άρεσε το λαμπερό συναίσθημα των αμερικανικών κωμωδιών που αναμιγνύονταν με τη βαθιά αίσθηση της ανησυχίας που είχε η ιστορία και ήταν μια πραγματικά ελκυστική πρόκληση για να βοηθήσουμε να ρυθμίσουμε αυτόν τον τόνο.”

Η σειρά θα ασχοληθεί με κλασσικά sitcoms

Ο επικεφαλής συγγραφέας του “WandaVision”, Jac Schaeffer, αναφέρεται για τη σειρά  τα εξής:

“Είναι μία ερωτική επιστολή για τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης.”

Η σειρά θα έχει την εμφάνιση και την αίσθηση των κλασικών κωμωδιών της δεκαετίας του 1950, όπως η μαγνητοσκόπηση σε ασπρόμαυρο εικόνα, αλλά και μπροστά από ένα ζωντανό ακροατήριο στο στούντιο. Μάλιστα, για τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν οι φακοί της εποχής για το γύρισμα και φωτισμό για να τραβήξουν την vintage εικόνα της κλασικής τηλεόρασης, ενώ, χρησιμοποιήθηκαν και πρακτικά εφέ όπως γινόταν τότε.

Ο προϊστάμενος της Marvel Studios, Kevin Feige, συμβουλεύτηκε ακόμη και τον θρυλικό Dick Van Dyke ενώ εργαζόταν στη σειρά.

Wanda “Scarlet Witch” Maximoff (Elizabeth Olsen)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WandaVision (@wandavisionshow)

Η Elizabeth Olsen επιστρέφει στον ρόλο της Wanda, ένας από τους πιο ισχυρούς χαρακτήρες της MCU. Μεγάλο μέρος της ιστορίας της στο MCU έχει περιστραφεί γύρω τις δυνάμεις της ενώ αναπτύσσει μια ρομαντική σχέση με τον Vision.

Vision (Paul Bettany)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WandaVision (@wandavisionshow)

Ο Vision έχασε το Infinity Stone και τη ζωή του στο “Avengers: Infinity War” και ήταν ένας από τους λίγους πρωταγωνιστές που δεν επανήλθε στη ζωή στο “Avengers: Endgame”. Στη σειρά, όμως, θα αναστηθεί με έναν.. περίεργο τρόπο που κανείς δε γνωρίζει μέχρι τώρα.

Χαρακτήρες από ταινίες του MCU στη σειρά αυτή

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Everything Marvel/DC (@marvel_dc_things)

Jimmy Woo (Randall Park)

Ο Randall Park επιστρέφει ως ο Jimmy Woo, ένας πράκτορας του FBI που ήθελε να κάνει παρέα με (και να συλλάβει, αλλά κυρίως παρέα) με τον Ant-Man το 2018. Αυτό ισχύει μόνο για τη συμβολή του χαρακτήρα του στο franchise μέχρι στιγμής, αλλά η μετακίνηση του Park από την ταινία Marvel στην τηλεόραση δίνει αξιοπιστία στις θεωρίες ότι η Disney θέλει να κάνει τις σειρές του Disney+ με τις ταινίες του MCU ακόμα πιο συνδεδεμένες. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές με ήρωες της Marvel σε πλατφόρμες όπως το Netflix, το ABC και το Hulu, αλλά οι χαρακτήρες αυτοί δεν πέρασαν στις ταινίες. Με τον Park (μεταξύ άλλων) να αναμιγνύεται ξανά στο Disney +, αυτή η στρατηγική φαίνεται να είναι παρελθόν

Darcy Lewis (Kat Dennings)

Μιλώντας για παλιούς χαρακτήρες MCU: Darcy Lewis. Ο χαρακτήρας της Kat Dennings εμφανίστηκε στις δύο πρώτες ταινίες “Thor” και ως επί το πλείστον έπαιξε ως κωμικός χαρακτήρας. Δεν γίνει ακόμα γνωστό πώς η Darcy θα επηρεάσει την πλοκή της σειράς, αλλά με την ιστορία της με τον Thor δεν είναι ξένη με τα πιο σουρεαλιστικά στοιχεία του franchise, καθιστώντας την κατάλληλη για τη σειρά.

Monica Rambeau (Teyonah Parris)

Η Monica Rambeau συμπληρώνει τους χαρακτήρες που θα περάσουν από τις ταινίες στην τηλεόραση και συγκεκριμένα σε αυτή τη μίνι σειρά. Η Teyonah Parris απεικονίζει μια μεγαλύτερη σε ηλικία έκδοση του χαρακτήρα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία “Captain Marvel”. Ο χαρακτήρας δεν γνώρισε ποτέ τη Wanda ή το Vision στις ταινίες του MCU και περιμένουμε να δούμε πώς θα διασταυρωθούν οι δρόμοι των χαρακτήρων αυτών.

Και μία νέα προσθήκη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kathryn Hahn Fan (@kathrynhahn__)

Η Kathryn Hahn θα υποδυθεί έναν αδιάκριτο γείτονα στη σειρά “WandaVision”. Αυτή τη στιγμή, οι μόνες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα της είναι λίγες. Πολλοί υποψιάζονται, όμως, ότι θα υποδυθεί την Agatha Harkness, μία μάγισσα που στα κόμικς έχει μεγάλη ιστορία με τη Wanda.

Jac Schaeffer, η δημιουργός της σειράς

Η Jac Schaeffer έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του σεναρίου των ταινιών “Captain Marvel” και “Black Widow”. Τώρα, κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο και από ότι φαίνεται ετοιμάζει κάτι τελείως πρωτότυπο. Η ίδια έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για έργα υπερήρωων που δεν επικεντρώνονται στη βία, αλλά σε πιο σουρεαλιστικές πτυχές. Το “WandaVision” θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία της να εισάγει τα νέα αυτά στοιχεία στη δοκιμασμένη φόρμουλα της Marvel.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1