Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην Αυστραλία μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες
Το Μεξικό προσέφερε πολιτικό άσυλο στον Τζουλιαν Ασάνζ, στηρίζοντας την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να αρνηθεί την έκδοση του εμπνευστή των WikiLeaks στις ΗΠΑ

Ο  Τζουλιαν Ασάνζ είναι “ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του”, την Αυστραλία, μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα (05/01/2021) ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, αφότου το δικαστήριο στη Βρετανία αρνήθηκε την έκδοση του ακτιβιστή και ιδρυτή των WikiLeaks στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι, Βρετανίδα δικαστής εμπόδισε τη Δευτέρα (04/01), την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί κατασκοπείας, διότι αποκάλυψε πάνω από 700.000 αμερικανικά εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

“Το δικαστικό σύστημα ακολουθεί τον δρόμο του κι εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτό. Και όπως σε κάθε άλλο Αυστραλό, του έχει προσφερθεί στήριξη από το προξενείο και θα πρέπει, αν αποτύχει η έφεση, φυσικά να μπορεί να επιστρέψει στην Αυστραλία, όπως κάθε άλλος Αυστραλός”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Αυστρλίας, Σκοτ Μόρισον, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

Μάλιστα, το Μεξικό προσέφερε χτες, Δευτέρα, πολιτικό άσυλο στον Τζουλιαν Ασάνζ, στηρίζοντας την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να αρνηθεί την έκδοση του εμπνευστή των WikiLeaks στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

“Ο Ασάνζ είναι δημοσιογράφος και του αξίζει μια ευκαιρία. Τάσσομαι υπέρ του να του δοθεί χάρη”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μεξικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσής του προς τους δημοσιογράφους.

“Θα του προσφέρουμε προστασία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;