Το viral βίντεο από το 1989 μάντεψε (σωστά!) πώς θα είναι τα έξυπνα σπίτια του σήμερα
Η πρόβλεψη του βίντεο αυτού από το 1989 για το πώς θα είναι τα σπίτια σήμερα είναι απίστευτα ακριβής.

Πολλές είναι οι φορές που προσπαθούμε να προβλέψουμε πώς θα είναι το μέλλον. Σκεφτόμαστε πώς θα ζει ο κόσμος σε 30/40 χρόνια. Συχνά, όμως, πέφτουμε έξω και φτιάχνουμε με τη φαντασία μας κόσμους όπως το “2019” που είχε φανταστεί ο Ridley Scott μέσα από την πρώτη ταινία Blade Runner.

Το 2019 ήρθε και πέρασε και τα ανδροειδή δεν έχουν κατακτήσει ακόμα τον κόσμο. Ούτε ιπτάμενα αμάξια έχουμε, ούτε όλη αυτή την τεχνολογία που έχει φανταστεί ο γνωστός δημιουργός.

Όλα αυτά έρχεται να τα ανατρέψει ένα βίντεο από το 1989. Στο βίντεο αυτό βλέπουμε μία πρόβλεψη για το μέλλον που… πέφτει μέσα.

Η Independent έφερε πάλι στο προσκήνιο ένα βίντεο της σειράς This Old House και έγινε αμέσως viral. Σε αυτό βλέπουμε έναν άντρα να παρουσιάζει μία ιδέα για το σπίτι του μέλλοντος στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ. Στο βίντεο φαίνεται ο άντρας να εντυπωσιάζεται από την κινητή τηλεόραση επίπεδης οθόνης που, εκτός από κάποιες μικρές διαφορές όπως τα ηχεία, δεν φαίνεται πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε σήμερα και θυμίζει, ίσως, και τα τάμπλετ.

Ο οικοδεσπότης Steve Thomas λέει:

“Συνδυάζει δύο διαφορετικές τεχνολογίες.

Τεχνολογία επίπεδης οθόνης όσον αφορά την κατασκευή της συσκευής, πολύ συμπαγής στο μέγεθός της, καθώς και τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας όσον αφορά τις λήψεις. Η ιδέα είναι ότι αυτή η συσκευή θα κρέμεται στον τοίχο και θα είναι πολύ ευέλικτη, αλλά θα μπορείτε και να τη τοποθετήσετε κάπου διακριτικά όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.”

Ένας ειδικός τεχνικός, ο Dennis Arseneau, επιδεικνύει το σύστημα φωνητικής εντολής του σπιτιού που μπορεί να ρυθμίσει και τον φωτισμό εισάγοντας τη λειτουργία “βραδινό πάρτι”. Επίσης, με τη λειτουργία αυτή, λέει ο τεχνικός, μπορείς να καλέσεις και την αστυνομία.

Τελικά, όταν έχεις φαντασία και μπορείς να κοιτάξεις τριγύρω σου και να καταλάβεις προς τα που πάει η τεχνολογία και η επιστήμη μπορείς να μαντέψεις σωστά το μέλλον.

Δες το εντυπωσιακό βίντεο που μάντεψε πώς θα είναι τα έξυπνα σπίτια 30 χρόνια μετά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;