H ΙΚΕΑ σταματά την έκδοση του καταλόγου της μετά από 70 χρόνια
Τέλος εποχής για την ΙΚΕΑ που αποφάσισε να σταματήσει την κυκλοφορία του καταλόγου της

Ο σουηδικός κολοσσός επίπλων IKEA αποφάσισε να σταματήσει την κυκλοφορία του καταλόγου του, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ετήσιες εκδόσεις, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο internet, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Η 70χρονη έκδοση της εταιρίας ΙΚΕΑ έφθασε στο αποκορύφωμά της το 2016 όταν διανεμήθηκαν πάνω από 200.000.000 αντίτυπα σε νοικοκυριά και καταστήματα ΙΚΕΑ σε πάνω από 50 αγορές.

Η πρώτη έκδοση, η οποία παρουσίαζε την πολυθρόνα MK Wing Chair, είχε συνολικά 285.000 αντίτυπα και διανεμήθηκε στη νότια Σουηδία, ενώ για την τελευταία, της φετινής χρονιάς, κυκλοφόρησαν 40 εκατ. κατάλογοι.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η ΙΚΕΑ σταματά την έκδοση του καταλόγου της και αυτή η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρίας να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο έμπνευση στο διαδίκτυο, ενώ πολλοί κάνουν τις αγορές τους από εκεί πλέον.

Το 12μηνο έως τα τέλη Αυγούστου, οι διαδικτυακές πωλήσεις της ΙΚΕΑ κατέγραψαν άλμα 45%.

«Ο αριθμός των αντιτύπων έχει μειωθεί, αλλά επίσης έχουμε δει ότι οι καταναλωτές συνηθίζουν να χρησιμοποιούν περισσότερο την ιστοσελίδα μας, τις εφαρμογές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κατάλογος έγινε όλο και λιγότερο σημαντικός», δήλωσε ο Κόνραντ Γκρους, γενικός διευθυντής στη Inter IKEA Systems, μονάδα του ομίλου Inter IKEA. «Το ενδιαφέρον για τον κατάλογο έχει μειωθεί», δήλωσε επίσης ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;