Καστοριά: Ένας παραμυθένιος τόπος
Γράφει η αναγνώστρια του neolaia.gr, Φωτεινή Συμεωνίδου

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Είναι ένας τρόπος να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να δεις νέα μέρη και να γνωρίσεις ανθρώπους και τις συνήθειές τους.
Δυστυχώς, πλέον, λόγω Covid-19 και της κατάστασης που έχει επιφέρει, τα ταξίδια που κάνουμε είναι από ελάχιστα μέχρι ανύπαρκτα.

Έτσι, η παραμονή στο σπίτι εξαιτίας των lockdown ,που έχουν γίνει καθημερινότητα, μας έχει κάνει να αναπολούμε τις περιπέτειες που είχαμε ζήσει σε ταξίδια πριν από το κύμα της πανδημίας.

Έτσι κι εγώ θέλησα να μοιραστώ μαζί σας το ταξίδι μου στην Καστοριά που πραγματοποίησα τον Φεβρουάριο του 2020 μαζί με έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο που αγαπάω πολύ.

Η Καστοριά βρίσκεται στην δυτική Μακεδονία και περιβάλλεται από την λίμνη της.

Η χλωρίδα, η πανίδα και η αρχιτεκτονική του τόπου σε μαγεύει με το που φτάσεις.

Από την λίμνη με τις αμέτρητες πάπιες και χήνες της, μέχρι το Σπήλαιο του Δράκου, τα περίφημα μαγαζιά με τις γούνες και τα γύρω χωριά η Καστοριά έχει κάτι ξεχωριστό σε κάθε γωνιά της.

Το πρωί μπορείς να πάρεις πρωινό σε κάποια από τις καφετέριες δίπλα από την λίμνη και μετά να επισκεφτείς ένα πανέμορφο εκκλησάκι με υπέροχη θέα. Αναφέρομαι, προφανώς, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με το καταπράσινο τοπίο γύρω του.

Έπειτα μπορείς να επισκεφτείς διάφορα μουσεία, είτε μέσα στην πόλη είτε στα γύρω χωριά, που έχουν κι αυτά τις ομορφιές τους, με την αστική συγκοινωνία αν δεν διαθέτετε άλλο μεταφορικό μέσο.

Επιπλέον μπορείτε να δείτε και το Σπήλαιο του Δράκου. Ένα σπήλαιο που, τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τους εξαιρετικούς ξεναγούς του, θα σας μεταφέρει σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Ακόμα, μπορείτε να εξερευνήσετε την παλιά πόλη, στην οποία σας περιμένουν πολλές ανηφόρες (οπότε καλό θα ήταν να οπλιστείτε με νεράκι και μπόλικη υπομονή…), να γνωρίσετε την αρχιτεκτονική της και να γευτείτε παραδοσιακή κουζίνα με εξαιρετικά κρέατα.

Το βράδυ, εκτός από την βόλτα στην λίμνη που θα σας χαλαρώσει αρκετά, είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε τον Ναυτικό Όμιλο όπου θα απολαύσετε το ποτάκι σας και θα χαλαρώσετε αρκετά.

Με λίγα λόγια, η Καστοριά είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείς έστω και μια φορά στην ζωή σου και θα σε κάνει να ηρεμήσεις και να αλλάξεις παραστάσεις.

Κι επειδή όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα έφευγα ποτέ χωρίς φωτογραφίες, σας παραθέτω μερικές παρακάτω να πάρετε μια γεύση.

 

 

Αν σας λείπουν κι εσάς οι εκδρομές και θέλετε να ταξιδέψουμε, μέσα από φωτογραφίες, σε μέρη και στιγμές που έχουμε ζήσει πατήστε εδώ για να δείτε τη σελίδα μου “memories_via_photos” στο Instagram!

Φωτογραφίες: Φωτεινή Συμεωνίδου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2