Τι δεν είχες σκεφτεί να κάνεις στην καραντίνα
Γράφει η Σταυρίνα Δρακωνάκη

Οι καθημερινές μας ασχολίες πλέον είναι πολύ περιορισμένες. Ό,τι είχαμε βρει προκειμένου να περνάει ευχάριστα η ώρα μας στην πρώτη καραντίνα, έχει καταντήσει ρουτίνα. Πόσες σειρές να δούμε, πόσα χιλιόμετρα να περπατήσουμε για να γυμναστούμε, πόσες συνταγές να αποπειραθούμε να φτιάξουμε.

Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, κάτι διαφορετικό!

Εθελοντισμός

Σε μία περίοδο δύσκολη που αισθανόμαστε καταπιεσμένοι, το να συνεισφέρουμε αφιλοκερδώς στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, θα μας προσφέρει ανακούφιση. Τι πιο όμορφο από το να κάνεις τους άλλους, παιδιά και μεγάλους, να χαμογελούν;

Υπάρχουν διάφορα είδη στα οποία μπορεί να συμμετάσχει κανείς εθελοντικά, όπως ο αθλητισμός, η οικολογία, η βοήθεια κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, η αντιμετώπιση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, η πολιτική προστασία σε φυσικές καταστροφές.

Οι εθελοντικές δράσεις πραγματοποιούνται από Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ), από ομάδες και συλλόγους, από κοινωνικά κινήματα, από άτυπες ομάδες αλλά και ατομικά.

Για κάποιους η έννοια του εθελοντισμού είναι παρεξηγημένη. Πολλές φορές εκλαμβάνεται ως απλήρωτη εργασία ή ως εκμετάλλευση της διάθεσης για κοινωνική προσφορά με σκοπό το κέρδος. Κάτι τέτοιο είναι αβάσιμο.

Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη προσφοράς. Προσφέρεις βοηθώντας τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζεις ενώ παράλληλα προσφέρεις στον εαυτό σου ψυχική ικανοποίηση. Αναπτύσσεις τις δυνατότητες και τις δεξιότητες σου, ανταλλάσσεις ιδέες και απόψεις, γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους και μαθαίνεις να αναγνωρίζεις την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και του αλτρουισμού.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/ethelontko-dimiourgiko-ergastiri/

https://www.actionaid.gr

https://www.fairtrade.gr

https://www.fashionrevolution.org

https://amelib.seab.gr

Επιμόρφωση

Εν μέσω καραντίνας έχουμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με την προσωπική μας επιμόρφωση. Υπάρχει η επιλογή παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων που αφορούν είτε την υπάρχουσα ενασχόληση του ατόμου ή κάποιον άλλον τομέα στον οποίο θα επιθυμούσε να αποκτήσει γνώσεις. Ποιος σου είπε ότι αν σπουδάζεις μαθηματικά, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια ψυχολογίας;

Επίσης, τώρα που η τεχνολογία είναι το παν, είναι ευκαιρία να εξοικειωθείς με τους υπολογιστές. Μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα ώστε να εξασκηθείς στα πιο απλά προγράμματα, όπως το powerpoint,το xls αλλά και σε πιο σύνθετα όπως το Photoshop, το μονταζ, οι γλώσσες προγραμματισμού.

Μια νέα ξένη γλώσσα πάντα είναι χρήσιμη. Υπάρχουν μαθήματα φροντιστηρίων που πραγματοποιούνται online αλλά και εφαρμογές στο κινητό που μπορείς να μάθεις μόνος σου όποια γλώσσα θες δωρεάν.

Γιατί να μην βγούμε λίγο πιο μορφωμένοι μέσα από αυτή την καραντίνα;

Κάτι πιο καλλιτεχνικό

Και για εσένα που δεν είσαι πολύ του διαβάσματος, σίγουρα έχεις κάποιο κρυφό ταλέντο που ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις. Δοκίμασε να ζωγραφίσεις, να γράψεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να φωτογραφίσεις, να μαγειρέψεις αν δεν το έχεις κάνει ποτέ.

Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του DIY. Μπορείς να διακοσμήσεις ή να βάψεις μόνος σου το δωμάτιό σου ή το σπίτι σου. Να μεταποιήσεις παλιά σου ρούχα, να βρεις τρόπο να χρησιμοποιήσεις ή να ανακατασκευάσεις αντικείμενα που ίσως θεωρούσες άχρηστα.

Υπάρχουν τελικά πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μένοντας σπίτι αλλά ίσως δεν τα έχουμε σκεφτεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;