Κορωνοϊός: Το μήνυμα του ΠΟΥ στην Ελλάδα - Τι είπε ο Δρ. Χανς Κλούγκε στη σημερινή ενημέρωση
Κορωνοϊός: Το μήνυμα του Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Δρ Χανς Κλούγκε, προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Χανς Κλούγκε, ο οποίος έκανε λόγο για μάσκες και η αποστασιοποίηση που αποτελούν το βασικό “όπλο” ενάντια στην πανδημίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο εμβόλιο μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία τονίζοντας, μάλιστα, ότι το εμβόλιο είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δρ. Χανς Κλούγκε στην Ελλάδα:

“Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Χρειάζεται να κρατήσουμε κοινωνική αποστασιοποίηση. Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Επιπλέον να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε τον επόμενο καιρό.

Φέτος αντιμετωπίσαμε νέα πρόκληση. Μπορέσαμε όμως να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά. Ο ρόλος που παίζει ο καθένας στην κοινότητα θα καθορίσει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Είναι ζωτικής σημασίας να τηρήσουμε όλοι την κοινωνική αποστασιοποίηση, να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα, να μένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε πλήθη, στενές επαφές, κλειστούς χώρους με συνωστισμό. Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός(…)

Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πολλές είναι οι άγνωστες μεταβλητές. Ποια εμβόλια θα αδειοδοτηθούν, οι παρενέργειες. Το εμβόλιο θα είναι καταλύτης για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Διαβεβαιώνω ότι στην Ελλάδα, και την ΕΕ έχουν θεσμοθετηθεί όλες οι διαδικασίες. Όλα τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα, όπως και τα στάνταρτ ασφαλείας. Αναζητήστε αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αξιόπιστο σύστημα εμβολιασμών. Η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστια προσπάθεια ήδη. Το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;