Lockdown: Πότε θα πραγματοποιηθεί το Διάγγελμα Μητσοτάκη
Κορωνοϊός: Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πότε θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα Μητσοτάκη για την πορεία του lockdown.

Σήμερα, Δευτέρα (30/11), συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει το lockdown, αλλά και το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν όρισε ακριβή ημερομηνία άρσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα κάτωθι κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση:

“Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής» και στη συνέχεια πρόσθεσε εμφατικά “πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση του lockdown, το οποίο τυπικά λήγει στις 6 το πρωί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο.

Έπειτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “MAX FM” αποκάλυψε ότι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας, που διανύουμε, θα πραγματοποιηθεί το Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναφερθεί στο lockdown.

Μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε τα εξής:

“Ο πρωθυπουργός συλλέγει τα στοιχεία από τους επιστήμονες και αναμένεται να τοποθετηθεί προς το τέλος της εβδομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 7 Δεκεμβρίου. Τότε θα είναι πιο ξεκάθαρο σε όλους, ποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, από πότε και με ποιους κανόνες. Όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι πρώτη φορά που έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας: Είναι τα εμβόλια που θα έρθουν στην ώρα τους.

Μέχρι όμως ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί, θα πρέπει όλοι να εξακολουθούμε να τηρούμε τους κανόνες με προσοχή. Είναι κάπως θετικά τα στοιχεία, ότι πέφτουν τα κρούσματα, πέφτει ο ρυθμός μετάδοσης παντού σε όλη την Ελλάδα, αλλά με πιο αργό ρυθμό, από ό,τι θα περίμενε κανείς. Και αυτό γιατί υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, η οποία οδηγεί και σε μια πιο βραδεία πτώση των κρουσμάτων.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;